Zo kun je pas echt lekker genieten van optimaal zitcomfort

Op goed zitmeubilair kun je beter niet bezuinigen. Door een product van inferieure kwaliteit te kopen, doe je jouw lichaam bepaald geen plezier. Pas echt comfortabel zit je in een relaxfauteuil die het juiste formaat heeft. Maar waar moet je precies op letten, wanneer je zo’n super-de-luxe stoel aanschaft?

Maatwerk

Als we ons oor te luisteren leggen bij de experts van Meubelzorg komen we al snel tot de conclusie dat een echt goede relaxfauteuil neerkomt op maatwerk. Wanneer je zou uitgaan van een gemiddelde afmeting, zal die voor de een net iets te klein zijn en voor de ander net iets te groot. We hebben het dan bijvoorbeeld over de zithoogte en -diepte. Aan zo’n relaxfauteuil moet echt alles kloppen en dat betekent dat het een kwestie van passen en meten is.

Voor elke woonstijl

Voorheen had een relaxfauteuil een wat oubollig imago. Dat is inmiddels al lang niet meer zo. Je wilt immers niet alleen comfortabel kunnen zitten, maar ook een beetje met je meubels kunnen pronken. Vandaar dat het de laatste jaren een trend is geworden om een relaxfauteuil voor elk interieur te ontwerpen. Of je nu een klassieke of meer landelijke inrichting hebt, er is altijd wel een relaxfauteuil die erbij past.

Elektrisch of niet

Een bekend dilemma voor kopers van een  relaxfauteuil: is het wel of niet verstandig om een exemplaar met elektrische bediening te kiezen? Wanneer je op leeftijd bent en het lichaam niet meer zo goed wil meewerken, is elektrische bediening heel fijn. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat er altijd een aansluitpunt in de buurt is, tenzij je genoegen neemt met een slordig verlengsnoer over de vloer. Elektrische bediening heeft natuurlijk daarnaast ook een prijskaartje, maar biedt wel meer gemak.

Kleurstelling

Vroeger had je bij de aanschaf van een relaxfauteuil doorgaans niet veel keus in kleuren. Hoe anders is dat tegenwoordig! Je kunt er vandaag de dag echt voor zorgen dat de stoel uitstekend past bij de rest van je interieur. Niet tientallen, maar honderden verschillende kleuren zijn tegenwoordig beschikbaar. Ook hier geldt dus dat maatwerk de norm is geworden.

Ergonomisch

Je zithouding is belangrijk om je lichaam in goede vorm te houden. Zorg er dus voor dat je in jouw relaxfauteuil op de juiste manier kunt zitten. Let erop dat de rug recht is en dat je ontspannen zit.

Total
0
Shares
Ook interessant