De ultieme bucketlist ideeën

Op vakantie naar Bali, rijden op een kameel, 10 dagen lang door de jungle heen of parachute springen: het zal maar op je bucketlist staan.

Een bucketlist is een lijst van activiteiten, doelen of ervaringen die je wilt bereiken of beleven voordat je “het loodje legt” (oftewel voordat je overlijd). In deze blog zal je lezen over de ultieme bucketlist ideeën. Verder vertellen we je hoe jezelf een bucketlist kan maken én je anderen kan aansporen hetzelfde (met je mee) te doen.

20 ideeën voor op je bucketlist

https://nl.pinterest.com/pin/402579654199538966/

Hier zijn in ieder geval al 20 bucketlist items die je op ideeën kan brengen. Let wel: jouw doel is niet het doel van een ander. Als je iets helemaal niet ziet zitten, waarom zou je het dan willen doen?

 1. Bezoek een van de zeven wereldwonderen, zoals Machu Picchu in Peru of de Chinese Muur in China. Of als je op dreef bent, waarom ze niet allemaal een bezoekje brengen?
 2. Maak een reis door een land waarvan je de taal niet spreekt om nieuwe culturen en ervaringen te ontdekken. Natuurlijk goed te combineren met dat vrijwiliggerswerk dat je al jaren hebt willen doen.
 3. Leer een nieuwe taal vloeiend spreken.
 4. Ga bungeejumpen of parachutespringen voor een adrenalinekick.
 5. Maak een langeafstandswandeling, zoals de Camino de Santiago in Spanje.
 6. Leer een nieuwe vaardigheid, zoals koken of schilderen. Niet geschoten, is altijd mis. Dat iets mislukt, is natuurlijk niet erg. At least you tried…
 7. Bezoek alle 50 staten van de Verenigde Staten of alle landen in Europa.
 8. Ga op safari in Afrika en ga opzoek naar The Big Five. Hoe gaaf is het als je die allemaal in het echt zou kunnen bewonderen?
 9. Doe mee aan een (yoga)retraite om te ontspannen en innerlijke rust te vinden.
 10. Maak een cruise op een luxe schip om verschillende exotische bestemmingen te verkennen. Misschien te combineren met het zwemmen met dolfijnen, haaien of walvissen.
 11. Leer duiken en ontdek de onderwaterwereld.
 12. Doe mee aan een extreme sport, zoals snowboarden, surfen of mountainbiken.
 13. Bezoek de grootste en meest indrukwekkende musea ter wereld, zoals het Louvre in Parijs of het Hermitage Museum in Sint-Petersburg.
 14. Schrijf een boek, maak een documentaire of creëer iets dat een blijvende impact heeft op de wereld.
 15. Verf je haren tijdelijk in alle kleuren van de regenboog. Het ‘ownen’ geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Bovendien ben je zo weer terug bij je eigen haarkleur, als je gewoon een spoeling gebruikt.
 16. Leer sushi maken. Is relatief simpel qua basis, maar je kan het zo ingewikkeld (en lekker) maken als je zelf wilt.
 17. Leer een nieuwe dans, zoals salsa of tango, en dans op een feest in de oorspronkelijke stad van de dans, nu je toch al zo lekker bezig bent met reizen.
 18. Onderzoek je familiegeschiedenis. Hoe gaaf is het als je écht komt te weten waar je roots liggen. Vraag eventueel de hulp aan een expert.
 19. Doe mee aan een wetenschappelijk onderzoek of neem deel aan een expeditie om de wereld te helpen begrijpen en beschermen.
 20. Bezoek een muziekfestival (of concert) dat je altijd al hebt willen zien, zoals Coachella in de Verenigde Staten of Glastonbury in het Verenigd Koninkrijk.

Maar vooral, wees jezelf en maak keuzes die jóuw gelukkig maken. Je bent aan niemand uitleg verschuldigd.

Zelf een bucketlist maken

Geïnspireerd om zelf een bucketlist te maken? Fijn! Hier geven we je een paar tips om zelf je bucketlist op te zetten. Maar onthoud in ieder geval: niks is goed en niks is fout. Het is jouw creatie en bovendien ben jij degene die het zal uitvoeren.

 • Jouw bucketlist moet gericht zijn op de dingen die jij belangrijk vindt, niet wat anderen vinden dat belangrijk is.
 • Stel realistische doelen op die je uitdagen, maar ook kunt bereiken. Als je bijvoorbeeld geen ervaring hebt met bergbeklimmen, is het niet handig om de Mount Everest op je lijstje te zetten.
 • Je kunt verschillende soorten doelen op je bucketlist zetten, zoals reiservaringen, carrièredoelen, persoonlijke prestaties, culturele ervaringen en nog veel meer.
 • Het ordenen van je doelen van de belangrijkste naar de minst belangrijke, geeft overzicht van wat je sowieso wilt doen en wat ook mag vergeten worden.
 • Hoe specifieker hoe beter. Met voorop bedachte zaken als kosten en een tijdsplanning, creëer je overzicht. Een deadline daarbij stellen is niet overbodig.
 • Geen stress! Het is prima om je bucketlist aan te passen of te herzien naarmate je prioriteiten en interesses veranderen.
 • Als je met vrienden en familie over je bucketlist praat, kan je om hun steun vragen. Ze kunnen je helpen om je doelen te bereiken en kunnen misschien zelfs meedoen aan sommige van de activiteiten op je lijst.

Anderen betrekken

Samen is over het algemeen leuker dan alleen. Als er items op je bucketlist staan die je met anderen kunt doen, nodig ze dan uit om deel te nemen! Je kunt samen reizen naar een verre bestemming, een nieuw gerecht proberen of een spannende sport of activiteit doen.

Misschien heb je wel een vast maatje met wie je de items uitvoert. Je kan er natuurlijk voor kiezen om jullie lijsten met elkaar te verweven. Het draagt op een positieve manier bij aan jullie verbinding.

Mocht het zo zijn dat je niet iemand in je omgeving hebt met wie je het kan delen, dan is dat geen probleem. Er zijn online gemeenschappen en platforms waar je je bucketlist kunt delen, maar ook inspiratie kunt opdoen. Word bijvoorbeeld lid van Facebook-groepen, of bezoek een website die gewijd is aan het maken van een bucketlist. Er bestaan zelfs apps die je kunnen helpen bij het maken en bijhouden van je lijst.

Waar wacht je nog op?

Een bucketlist kan je helpen om je leven ten volle te leven en om de dingen te doen die echt belangrijk voor je zijn. Het kan een reis zijn, een ervaring, of een persoonlijke prestatie. Het belangrijkste is dat het jouw bucketlist is en dat je er plezier aan beleeft om eraan te werken en om je doelen te bereiken. Dus waar wacht je nog op? Maak je eigen bucketlist en ga op avontuur!

Total
0
Shares
Ook interessant