person riding on bicycle on road

Welke sportieve buitenactiviteiten kun je als koppel doen op vakantie?

Als koppel is het altijd heel leuk om samen op vakantie te gaan. Samen de wereld ontdekken, samen avonturen beleven en samen de mooiste herinneringen maken. Er zijn veel verschillende soorten vakanties om uit te kiezen als koppel. Je kan samen op zonvakantie gaan waarbij je de hele dag heerlijk op je ligbedje in de zon ligt. Andere koppels gaan liever op een sportieve vakantie waarbij ze veel avonturen kunnen beleven. Ze willen hierbij graag de natuur verkennen en actief bezig zijn. Vooral als het erg mooi weer is, is het leuk om samen sportieve activiteiten te doen in de natuur. Maar wat zijn nu eigenlijk de leukste sportieve buitenactiviteiten die je als koppel kunt doen tijdens je vakantie?

Verken de omgeving op je eigen fiets

Een fantastische manier om samen de omgeving te verkennen is door op je eigen fiets te stappen. Huur of neem je eigen fietsen mee en verken op je gemak de prachtige natuurlijke omgeving van je vakantiebestemming. Kies per dag uit hoeveel kilometer je wilt gaan fietsen en welke route jullie gaan nemen. Op de fiets zie je vaak nog veel meer van de mooie natuur dan wanneer je met de auto op stap gaat. Neem een fietsendrager voor 2 fietsen voor op je auto zodat je je eigen fietsen mee kunt nemen op vakantie en daarmee flexibel kunt zijn in jullie tijdschema’s.

Ga wandelen in de bergen

Voor de avontuurlijke koppels is wandelen in de bergen een absolute aanrader. Vooral als je op vakantie gaat in de alpen. Trek samen stevige wandelschoenen aan en verken de adembenemende berglandschappen. Maak van tevoren jullie route en blijf op de gemarkeerde wandelpaden. Zo bereik je de mooiste uitzichtpunten op elke berg. 

Kanoën op het water

Een andere leuke activiteit om samen te doen is kanoën op het water. Huur een kano en peddel samen over rivieren, meren of de kalme wateren van de zee. Of schrijf je in voor een groepsactiviteit waarbij je met andere koppels gaat kanoën samen met een gids. Het is een avontuurlijke en romantische manier om de omgeving te verkennen en tegelijkertijd actief bezig te zijn.

Stand-up paddleboarding (SUP) op het meer

Probeer eens iets nieuws en ga samen stand-up paddleboarden (SUP) op het meer. Suppen is een leuke vorm van peddelen op het water. Deze activiteit wordt steeds populairder in Nederland en de rest van Europa. Zo kan je op je eigen tempo over het meer peddelen terwijl je geniet van elkaars aanwezigheid en de rust om jullie heen.

Samen surfen bij het strand

Gaan jullie op vakantie aan de kust? Dan is surfen ook een geweldige optie. Huur een surfboard en ga samen heerlijk surfen op de golven. Heb je het nog nooit eerder gedaan? Neem dan samen eerst wat lessen door een surfleraar in te huren voor een paar dagen.  

Genieten van een sportieve vakantie

Als jullie samen graag op een sportieve en avontuurlijke vakantie gaan, zijn er genoeg sportieve activiteiten waaruit je kan kiezen. Kies je activiteit op basis van jullie hobby’s of kies een activiteit die jullie allebei nog nooit hebben gedaan. Zo ben je sportief én leer je weer wat nieuws! Ga lekker op vakantie en maak samen de mooiste herinneringen. 

Total
0
Shares
Ook interessant