Top 10 ideeën voor avondje uit

Heb je eindelijk een avond vrij, maar weet je niet zo goed wat je moet doen. Wij helpen je een handje. Eerder bespraken we al de ideeën voor de bonte avond. Wij hebben nu een top tien lijstje gemaakt met avondjes uit die zowel leuk zijn voor je partner als je vrienden(innen)groep. Daarbij benoemen we ook nog meerdere locaties waar je de gehele avond kan besteden.

1.     Cursus cocktails maken

Naast je standaard wijntje of biertje is een altijd cocktail altijd wel lekker! Maar hoe leer je nou om echt een goede cocktail te maken? Daar zijn de cocktail cursussen perfect voor. Naast dat je originele recepten krijgt voor smaken die je nog niet eerder heb geproefd, heb je ook een hoop lol onderling tijdens het maken van de cocktails. Wie van jullie kan de beste cocktail maken tijdens jullie avondje uit?

 • CoCo the Cocktail Company in Breda;
 • Cocktail workshop in Scheveningen;
 • The Cocktail Agency in Amsterdam;
 • JP Cocktails in Deventer.

2.     Een pub Quiz doen

Als jouw gezelschap bestaat uit competitieve personen is een avondje naar de pub Quiz perfect. Naast dat er een flinke hoeveelheid vragen beantwoorden moeten worden, zorg het gezellige café ook altijd voor een lekker drankje met een bitterbal erbij. Het grote voordeel is dat mobiele telefoons ten strengste verboden zijn, dus niemand zal afgeleid zijn door werk en andere zaken. Kortom, de ideale ingrediënten voor een geslaagd avondje uit. Overigens is er in iedere stad of dorp wel een café die een pub quiz organiseert zeer regelmatig. Dus genoeg mogelijkheden om jezelf in te schrijven.  

3.     Uitgaan in een andere stad

Voor de echte avondjes uit is het altijd een goed idee om op stap te gaan in een andere stad. Even andere mensen om je hoen en andere kroegen. Blijf vooral niet de gehele avond staan in dezelfde kroeg, maar organiseer gewoon je eigen kroegentocht. Door bij iedere kroeg een drankje te nuttigen leer je zo de gehele stad kennen. Let er wel op dat je een hele goed Bob nodig hebt of een hotel in de buurt.

4.     Unieke cursus volgen

Hierboven benoemden we net al even een cursus cocktails maken, maar er zijn natuurlijk nog genoeg van andere cursussen te maken. Tijdens een cursus of workshop leer je een stukje kennen van iemand anders zijn passie. Zeer inspirerend, leuk om te doen en misschien houd je er zelf zelfs een nieuwe hobby aan over. We benoemen cursussen voor zowel een avondje uit met je partner als met je vrienden(innen)groep.

 • Paaldans cursus;
 • Workshop fotografie;
 • Graffiti workshop;
 • Parfum maken workshop;
 • Poker cursus;
 • Kookles;
 • Drone vliegen cursus;
 • Eigen film/ trailer maken;
 • Unieke dans workshop;
 • Muzieksoorten cursus;
 • Roofvogels workshop.

5.     Een avondje chique dineren

Een avondje chique dineren is de gelegenheid om met iedere eens even goed het gesprek aan te gaan. Laat jezelf verwennen door de ongekende luxe service die tal van restaurants aanbieden. Kleedt jezelf in je beste kleding aan en laat iedereen zich op zijn meest vorstelijk gedragen. Proef smaken die je bij het gemiddelde restaurant op de hoek nog nooit heb meegemaakt. Daarnaast leer je ook unieke gerechten kennen die je later tijdens nog eens kunt namaken.

6.     Festivals en concerten

Van welke muzieksoort zijn er vandaag de dag nou geen festivals of concerten? Precies. Tijdens de festivals en concerten kun je genieten va het gehele terrein en mede muziekliefhebbers leren kennen. Dit is de perfecte plek om naar toe te gaan als het gehele gezelschap dezelfde muzieksmaak heeft. Het enige probleem is dan wel om de gehele groep een beetje bij elkaar te houden.

7.     Een avondje naar het theater

Over heel Nederland zitten tal van mooie theaters verspreid die gemakkelijk te bezoeken zijn. Ieder weekend worden er dan ook weer de mooiste, grappigste of origineelste voorstellingen gegeven. Om de avond compleet te maken kun je ervoor of erna nog een drankje doen bij een lokale gelegenheid. Zeker een unieke en originele ervaring.

 • Cabaret;
 • Ballet;
 • Opera;
 • Toneelvoorstelling;
 • Musicals.

8.     Als VIP naar de bioscoop

Nee niet zomaar naar de bioscoop, als VIP naar de bioscoop. De grote bioscopen in Nederland hebben ook vaak de mogelijkheid om als VIP behandeld te worden. Dit betekent dat je voordat de film begint helemaal in de watten wordt gelegd door middel van lekkere drankjes en hapjes. Vaak allemaal bij de prijs inbegrepen. Vervolgens krijg je in de bioscoop zelf de beste plekken en ook andere stoelen. Deze zitten een stuk ruimer en comfortabeler dan de gewone stoffen klapstoelen.

9.     Paintballen/ laser gamen

Waar laser gamen wat beter is voor het gehele gezin, is paintballen wel een stuk intensiever. Beide dagjes uit zijn uit te voeren buiten, binnen en ook nog in de nacht. Doordat het donker is wordt het nog spannender om te achterhalen waar iedereen zit. Je moet je zintuigen dan extra scherp afstellen om zo horen waar je tegenstanders zitten. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om je vrienden flink af te maken.

10. Escape room bezoeken

Als tiende idee voor jullie avondje uit willen we nog de escape room benoemen. De afgelopen jaren zijn ze zeer populair geworden in Nederland en er zijn nu dan ook genoeg locaties te bezoeken. Dus mocht je een escape room bij jou in de buurt al kennen, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Verder hebben escape rooms verschillende kamers gebouwd en daaraan thema’s gegeven. Hierdoor worden de opdrachten anders en maak het jouw avondje uit weer een stuk origineler.

Hopelijk hebben onze 10 ideeën voor een avondje uit jou geholpen. Google laat altijd als eerste lokale resultaten zien van avondjes uit, dus je gaat nog verbaasd zijn welke mogelijkheden er bij jou allemaal in de buurt zitten.  

Total
0
Shares
Ook interessant