Hoe lang vliegen naar Japan?

Vanuit Amsterdam Schiphol duurt een direct vlucht ongeveer 11,5 uur naar Japan. Japan is een zeer divers land wat wereldwijd bekent staat om tal van redenen. Naast dat er keihard gewerkt wordt iedere dag door de Japanse inwoners, is het ook een schitterend land om er op vakantie te gaan of er tijdelijk te werken. In dit blog benoemen we niet alleen hoe lang je erover vliegt van Amsterdam naar Japan, maar geven we ook nog verdere informatie.

Vliegtijd directe vlucht van Amsterdam Schiphol naar Tokyo Japan

Een directe vlucht van Amsterdam naar Tokyo duurt 12:00 uur.

Vliegtijd directe vlucht van Amsterdam Schiphol naar Osaka

Een directe vlucht van Amsterdam naar Tokyo duurt 11:50 uur.

Vliegtijd directe vlucht van Amsterdam Schiphol naar Hiroshima

Een directe vlucht van Amsterdam naar Tokyo duurt 11:45 uur.

Vliegtijd met tussenstop naar Japan

Let erop dat de meeste vluchten een of meerdere tussenstops bevatten. Een enkele tussenstop zorgt er snel voor dat er minimaal 3 a 4 uur bij je reistijd kan worden opgeteld. Maar dan spreken we nog van een minimale tussenstop, dit kan zomaar uitlopen tot meerdere uren.

Welke vliegvelden zijn er in Japan?

Japan heeft meer dan 90 vliegvelden waar je gebruik van kunt maken tijdens je reis. Dus je kunt zeer gemakkelijk het gehele land bezoeken. We hebben de tien grootste vliegvelden hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Hiroshima Airport;
 • Fukuoka Airport;
 • Kioto Airport;
 • Okinawa Airport;
 • Osaka Airport;
 • Tokyo Airport;
 • Kagoshima Airport;
 • Matsuyama Airport;
 • Yamagata Airport;
 • Obihiro Airport. 

Informatie Japan

 • Wist je dat de totale landoppervlakte ruim 370.000 vierkante kilometer is. Dat is ruim elf keer zo groot als Nederland.
 • Er ruim 126 miljoen mensen wonen in Japan.
 • Je in Japan betaald met de Japanse Yen. En dat € 1,- ongeveer gelijk staat 127 Japanse Yen.
 • Japan, net zoals Nederland, aan het vergrijzen is.

Welke inentingen voor Japan?

Voor Japan worden er geen vaccinaties aangeraden of verplicht.

Visum aanvragen Japan

Als je 90 dagen of korter wil verblijven in Japan je geen visum hoeft aan te vragen. Je hebt alleen een geldig Nederlands paspoort nodig. Als je langer dan die 90 dagen wil blijven heb je wel een visum nodig.

Wanneer beste reistijd Japan

Hieronder beste maanden om Japan te bezoeken.

 • April;
 • Mei;
 • Juni;
 • Tot half juli;
 • September;
 • Oktober;
 • November.

Hotspots Japan

Hoewel het weer bijna onmogelijk is geweest om alle onvergetelijke dingen in Japan terug te brengen tot een lijstje van 10 punten, hebben we toch weer ons best gedaan.

Tokyo

Tokyo is een gigantische stad met 18 miljoen inwoners en waar je van alles kan doen. Naast dat er hele wijken zijn met alleen maar kantoorpanden en Japanners die snel naar hun werk lopen, bruist deze metropool van het leven. Je kunt er de meest knotsgekke dingen doen, de grootste winkelcentrums bezoeken en helemaal in de Japanse cultuur duiken.

Stranden van Okinawa

Wil je juist was rust tijdens je vakantie, ook dat kan in Japan. De stranden van Okinawa bevatten alles wat je van een strand mag verwachten. Mooie stranden, groene bomen, lekker weer en blauw water. Dit komt doordat het eiland een stuk zuidelijk ligt dan het hoofdeiland.

Mount Fuji beklimmen

Mount Fuji beklimmen is een van die dingen waar iedere wereldreiziger van droomt. Deze gigantische iconische berg is zeer populair om te beklimmen en wat wordt dan ook massaal gedaan. Hoewel je als Europeaan helemaal bekaf bent om de berg te beklimmen is het de iconische reis meer dan waard.

Reizen in de shinkansen oftewel bullet train

Met 300 kilometer per uur is de shinkansen de snelste trein in Japan. De service is goed, je krijgt je mooie eigen plek en het is een unieke ervaring om zo laag met 300 kilometer te reizen naar je volgende bestemming.

Badderen in Onsen

Japan is een zeer schoon land qua afval, maar ze zorgen ook zeer goed voor hun eigen lichaam. Dit doen ze mede door een Onsen te bezoeken. Deze badhuizen zijn verspreidt over geheel Japan en daar kun je geheel poedeltje naakt tot rust komen. Deze plekken zijn zeer populair bij de Japanners als bij de toeristen.

Hiroshima

Deze stad is wereldwijd bekend geworden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De effecten van de atoombom zijn vandaag de dag nog steeds goed in de stad te zien. Over de gehele stad verspreidt zijn er meerdere monumenten die ervoor zorgen dat de stad een symbool is geworden van vrede.

Tempelstad Nara

Wil je het typische Japan bezoeken wat je kent uit de films? Dan moet je zijn in de tempelstad Nara. Daar staan grote hoeveelheden historische gebouwen en bieden alles wat je van Japan mag verwachten.

Chūbu-Sangaku National Park

Naast alle grote steden en historische gebouwen zou je zomaar vergeten dat er ook schitterende natuurparken zijn in Japan. Chūbu-Sangaku National Park is een van die parken en staat dan ook op de UNESCO wereld erfgoed lijst.

Fukuoka Castle

De gebouwen hebben ook weer een zeer rijke geschiedenis en zijn een van de weinige echt oude gebouwen die overgebleven zijn. Het gebied is ruim 40.000 vierkante meter groot en je kunt er dus gemakkelijk uren rondlopen en goed de Japanse geschiedenis ervaren.

Japan is een schitterend land binnen 11 en een half uur kun jij er al zijn. Tijdens je reis ga je zeker unieke verhalen meemaken die je bijna nergens ter wereld kan meemaken. Hopelijk heeft ons blog, naast de vliegtijden naar Japan, je ook enthousiast gemaakt over het land.

Total
0
Shares
Ook interessant