Grootste zwembad Duitsland 

Ben jij opzoek naar het grootste zwembad in Duitsland? Dan hebben wij goed nieuws, in dit artikel vertellen wij welk zwembad jij naartoe zal moeten. Maar ook welke grote zwembaden dichtbij Nederland liggen zodat je niet ver hoeft te rijden voor een dagje in een tropisch zwemparadijs. 

Top 5 grootste zwembaden van Duitsland 

Wij hebben een korte top 5 gemaakt zodat je precies weet voor welk zwembad jij moet gaan wanneer je opzoek bent naar een goed zwembad in Duitsland. Te beginnen met nummer één: 

1.     Tropical Island Resort 

Voor het grootste tropische resort van Duitsland zal je wel een stukje moeten rijden. Zo ligt het op 60 kilometer van de Duitse hoofdstad Berlijn. In een oude hangar van het voormalige Sovjet Vleigveld Brand-Briesen is dit tropische zwembad gerealiseerd. Hier vind je een zwembad gebaseerd op de Aziatische cultuur. In het zwembad zelf is het 26 graden en hiermee kan je er heerlijk verblijven zonder koude voetjes. Met de indoor luchtballon kan je 60 meter de lucht in. Voor een toegangsticket betaal je 49 euro, maar kan krijg je ook toegang tot de fitnessruimte en de sauna. Kom je op tijd dan kan je de hele dag gebruik maken van je ticket, tot wel 19 uur lang. 

Wist je dat Tropical Island Resort ook gelijk het grootste Subtropische zwemparadijs ter wereld is? Dit 66.000 m2 grootte waterpark is ingericht met witte stranden, sauna’s en een groot restaurant. De bomen en planten die je hierbinnen vindt zijn allemaal echt. Er is zelfs een ingerichte lagune met een temperatuur van 32 graden. Ook voor kleine kinderen is het leuk om het grootste subtropische zwemparadijs te bezoeken. Er zijn genoeg glijbanen en kinderbaden om het voor iedereen een plezier te laten zijn.  

2.     Therme Erding 

Ga je op vakantie richting de Alpen? Dan is dit zwemparadijs één die je zeker weten niet over wil slaan. Hier kan je een hele dag verdwalen in een wereld van water. Therme Erding ligt in de buurt van Munchen en staat bekend al één van de grootste spa’s ter wereld. Je vind hier ook nog eens honderden meters aan glijbanen en de langste aaneengesloten glijbaan ter wereld. Deze is maar liefst 360 meter lang. Je kan hier wanneer je je best doet een snelheid van meer dan 72 kilometer per uur bereiken. Een dagkaart is een stuk goedkoper bij Therme Erding voor 32 euro heb je al een ticket waarmee je de hele dag entree hebt tot het gehele zwembad en de spa. Wij vinden dat je zeker eens een bezoekje moet brengen aan dit waterpark. 

3.     AQUApark Oberhausen 

Wil je het liever iets dichter bij huis zoeken? Dan kan je bijvoorbeeld naar AQUApark Oberhausen. Dit is een waterpark dat zeer geschikt is ook voor jongere kinderen. Het fijne is dat je niet gelijk enorm stukken hoeft te rijden en je hebt ook nog eens enorm veel plezier doordat er veel glijbanen zijn ook voor kleinere kinderen. Vanaf Amsterdam is het maar twee uur rijden. Voor maar 10 euro heb je al een dagticket voor dit zwemparadijs in Oberhausen, dat is vele malen goedkoper dan de nummer één en twee in Duitsland. 

4.     AquaMagis Resort 

Dit is een ware sensatie in Duitsland. De eerste Aqua-loopingbaan vind je namelijk hier. Dit is een baan waarbij je volledig over de kop gaat. In de wereld zijn er al een aantal glijbanen, maar in Nederland vind je er nog geen één, nu dus wel in Duitsland. Je moet er wel iets verder voor rijden. Het zwembad ligt in de buurt van steden als Dortmund en Düsseldorf. Je hebt prachtig uitzicht vanuit de sauna’s over Sauerland. Dus koop vooral ok een ticket voor de sauna wanneer je dit zwembad bezoekt. 

Bij veel tropische zwembaden in Duitsland vind je ook een vakantiepark. Bij deze kan je dus ook een aantal dagen er tussenuit genieten met het hele gezin. 

5.     Ocean Wave 

Direct aan de Noordzee vind je Ocean Wave. Dit is een zwemparadijs dat erg bijzonder is door de ligging. Je hebt namelijk uitzicht over zee terwijl je van een 101 meter lange reuzeglijbaan naar beneden komt. Vanaf Utrecht is het zo’n drie uur rijden richting dit zwemparadijs. Je kan zelfs vanuit de top van de vuurtoren met de glijbaan naar beneden. Een dagkaart kost maar 10,50 en voor je kinderen maar 8,50. Daarnaast mogen kinderen onder de meter voor maar één euro mee naar binnen. Van 10:00 – 22:00 ben je welkom in dit zwembad wanneer je een dagticket hebt aangeschaft. 

Wist je dat: grootste Zwembad van Nederland 

Laten we dit artikel afsluiten met een kleine ‘’wist je dat?!’’.. 

In Nederland hebben wij een aantal tropische zwemparadijzen, maar helaas niet zo groot als in Duitsland. In Nederland ligt het grootste zwembad in Eindhoven. Deze heeft de meeste liters qua inhoud. Maar dit betekent natuurlijk niet dat dit het leukste zwembad van Nederland is. Het kan trouwens goed dat jij de Tongelreep in Eindhoven al kent, het programma Sterren Springen is hier opgenomen. Maar helaas hebben ze het recreatieve gedeelte van de Tongelreep gesloten. Voor één van de leukste waterparken moet je dus ergens anders heen. 

Wij zouden zeggen het Tikibad in Duinrell. Dit is met 21 glijbanen een gigantisch zwembad en doet denken aan een waterpark in het buitenland. Je kan alleen gaan zwemmen maar ook het pretpark Duinrell bezoeken voor 10 euro meer. 

Grootste Zwembad ter wereld

Wist je dat: het grootste zwembad ter wereld in Chili ligt. Dit zwembad is maar liefst een kilometer lang en hij hoort bij het Alfonso del Mar resort. Het water dat in het zwembad ligt wordt uit de zee gepompt. Met computerssytemen wordt het direct gefilterd waardoor je er gewoon in kan zwemmen. Ieder jaar kost dit zwembad 4 miljoen aan onderhoud door de 250 miljoen liter water dat erin kan. Een groot zwembad waar je erg lang en lakker in kan zwemmen, maar zou je niet liever de zee in gaan die op nog geen 100 meter vanaf het zwembad ligt? 

Total
0
Shares
Ook interessant