area covered with green leafed plants

Freek Vonk: vriendin, show, tijdschrift, boeken en meer

Wil je meer weten over Freek Vonk zijn leven? In dit artikel hebben we meer op een rij gezet over zijn vriendin, zijn shows, tijdschrift boeken en Lucky Tv. Lees alles over Freek Vonk hier. 

Aan de universiteit van Leiden studeerde Freek Vonk biologie. Hij specialiseerde zich in reptielen. Daarna publiceerde hij regelmatig artikelen en in 2008 kwam hij op de cover met een evolutionaire ontwikkeling over de giftanden van slangen. Omdat hij een Toptalent was kreeg hij een beurs voor meer onderzoek ter waarde van 180.000 euro. Hierna is het allemaal snel voor hem gegaan. 

Freek Vonk en zijn vriendin 

Freek is een bofkont, in ieder geval dat vinden veel mensen. Want je mag toch zeggen dat Freek Vonk niet bepaalde de mooiste is. Maar toch heeft hij een echt model aan de haak geslagen. Franka Vedder is al sinds 2021 zijn vaste vriendin. Zij is 28 en Freek zelf is 40 jaar oud. Dat heeft hij dus goed gedaan. Naast dat Franka Vedder een model is, heeft ze ook haar eigen sieradenlijn: Franky Amsterdam. Deze zijn onder andere te koop in de bijenkorf. Franka verteld in een interview dat ze altijd hartstochtelijk moet lachen om de humor van Freek. ‘Hij maakt mij zo gelukkig, en ik krijg altijd buikpijn van het vele lachten’. 

Misschien wist je het niet, maar Freek Vonk is ook nog even samen geweest met Eva Jinek. Zo’n 2,5 jaar zijn ze samen geweest. Maar in 2015 strandde deze relatie. 

Hoe werd Freek Vonk bekend?

Vanaf 2008 deed hij veelvuldig onderzoek naar slangen en dan vooral naar het gif dat in de tanden van de slang zitten. Hij kreeg hiervoor veel budget en kwam regelmatig in praatprogramma’s. Zo was hij in de Wereld Draait Door, GIEL, Vroege Vogels, en publiceerde hij in enorm veel toonaangevende tijdschriften. Waaronder National Geografie Magazine. 

In 2014 benaderde BNNVARA hem om een show te maken in Australië en Latijns-Amerika. Vanaf hier werd hij bekender en bekender. Vooral voor kinderen waren de shows erg vermakelijk om te kijken en zo breide hij zijn doelgroep uit. Alles wat hij vertelt, doet hij met een lach en dat viel natuurlijk op! 

Freek Vonk zijn shows

Je hebt behoorlijk onder een steen geleefd wanneer je nog nooit van Freek Vonk hebt gehoord. Hij maakte al onzettend veel shows op tv en is ook in het theater te bewonderen. We zetten de shows die hij al maakte voor je op een rijtje: 

  • Op Expeditie met Freek 
  • Freeks wilde avonturen – Evolutie
  • Freeks wilde avonturen – Op Expeditie 
  • Freeks wilde avonturen – in de Aanval 
  • Freeks wilde avonturen – Dwars door de Wildernis
  • Freeks wilde avonturen – Nieuw leven 
  • Freeks wilde avonturen – Verzameling 
  • Freek Vonk wie wat bewaart 
  • Freek Vonk & Kamili op zoek naar bosolifanten 

Shows in het theater doet hij vanaf 2022 en deze heten Freek Vonk Live. Iedere keer weer met een ander thema. Deze zijn leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. 

Tijdschrift voor kinderen 

Wild van Freek is het tijdschrift dat Freek Vonk op de markt heeft gebracht voor kinderen. Iedere 4 weken komt er een nieuwe editie uit. Deze staat vol met leuke handige weetjes over de natuur. Voor kinderen ontzettend leerzaam en het kost maar 5 euro per maand. Hiervoor is het gratis thuisbezorgd. Veel ouders hebben daarom het Wild van Freek tijdschrift in huis gehaald om hun kinderen op een leuke manier te onderwijzen. Bij 

Samenwerkingen van Freek Vonk 

Regelmatig zien we Freek Vonk in het nieuws. In 2018 ging Freek Vonk uit de kleren voor een verzekeringsmaatschappij. Hiervoor zal hij wel behoorlijk betaald hebben gekregen, want dit is niet iets dat je zomaar doet. Zelfs Freek Vonk niet. De grap was de verbinding die werd gezocht met de haaienbeet eerder dat jaar. Eerder maakte hij ook al een reclamespotje die offline werd gehaald omdat de Reclamewaakhond hem misleidend vond. Zie hier deze video

Freek Vonk en de Albert Heijn werken ook al jarenlang samen. Zo zijn er spaaracties met stickers en leuke apps die worden gemaakt. Er is zelfs een heuse samenwerking met Naturalis opgetrommeld om de Oceaan te redden. Dat hij dit niet gratis doet lijkt me duidelijk. Hieronder vind je meer over het vermogen van Freek Vonk. 

Vermogen van Freek Vonk 

Het mag duidelijk zijn dat Freek Vonk na al die jaren toch behoorlijk wat geld heeft verdiend. Maar je moet het ook weer niet overschatten. Al zal hij wel 1 van de bestbetaalde biologen zijn in Nederland. Zijn vermogen wordt geschat om ruim 3 miljoen, maar dit kan in het afgelopen jaar nog verder zijn gegroeid. In een interview aan de Telegraaf vertelt hij dat geld niet zijn drijfveer is. Maar toch vindt hij het erg fijn dat hij goed geld kan verdienen met iets dat hij ontzettend leuk vind. 

Welke landen heeft Freek Vonk allemaal bezocht? 

Je kan wel bedenken dat Freek Vonk niet alleen maar in Europa is geweest. Zo bezocht hij landen over de hele wereld en is de lijst aan landen die hij heeft bezocht flink opgelopen. 

Van Namibië tot Jakarta en van Chili tot aan Canada. Overal ter wereld is hij wel de Jungle in geweest. Dit leidt natuurlijk ook tot vragen. Want dit is niet per se goed voor de natuur. Hij is zich hiervan bewust en zegt dan ook: ‘Niemand is perfect, ook al probeer ik zo veel mogelijk in 1 continent langdurig te blijven en te filmen.’ 

Grappige video’s over Freek Vonk 

Er is nog een belangrijke reden die we nog niet genoemd hebben waarom Freek Vonk zo bekend is geworden. In de tijd van De Wereld Draait Door kwam Lucky Tv regelmatig voorbij. Dit waren vaak geinige video’s waarin met iemand de draak werd aangestoken. Vooral de koning was vaak het slachtoffer. Maar de video van Freek Vonk werd een regelrechte hit. In 1x kende heel Nederland Freek Vonk en sindsdien is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen. Natuurlijk heeft hij het succes ook aan zichzelf te danken, al gaven ze hem bij Lucky TV een extra zetje. 

Total
0
Shares
Ook interessant