Beste Oordopjes voor slapen (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Oordopjes voor slapen – onze nummer 1 van 2023

Heb je last van een slechte nachtrust? Schaf dan de Loop Earplugs Quiet aan. Je doet er lang mee, het is geen wegwerpproduct en de recensies zijn overwegend positief. Bovendien lijken de oordopjes geschikt voor vrijwel iedereen, gezien de fantastische oortipjes in meerdere maten. De ronde afwerking geeft een stylish gevoel, dus als je besluit ze overdag te dragen, is het bijna een soort accessoire. Een mooi product, voor een mooie prijs.

Introductie

Waar voor velen een nacht is om uit te rusten, is dat voor jou helaas niet het geval. De nachten duren lang, ontzettend lang. Elk vreemd geluidje, elke beweging, elke verandering in ademhaling van je partner neem je in je op. Slapen is al lang een probleem voor je geweest en dat terwijl je gewoon weet hoe het is om door te slapen. Van een kennis kreeg je de tip om oordopjes aan te schaffen. Helaas nam een paranoïde gevoel de overhand en deed je de tip vergeten.

Dit weekend trok je niet meer. Je ging op zoek naar oordopjes en kwam erachter dat je zelfs met oordopjes nog wakker wordt van de dingen waar je wakker van moet worden (bijvoorbeeld een brandalarm). Helaas was het aanbod zo ontzettend groot, dat je door de bomen het bos niet meer zag. Zie hier, de vijf beste oordopjes voor slapen, waaruit jij een keuze kan maken.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Oordopjes voor slapen

Deze paar kooptips zullen bijdragen aan je uiteindelijke keuze die je zal maken in de wereld van oordopjes voor slapen.

 1. Pasvorm
  Comfort is een belangrijke pijler bij een goede nachtrust. Wil je oordopjes dragen, dan wil je ook dat deze natuurlijk comfortabel zijn. Dit heeft alles te maken met de pasvorm. Sommige oordopjes vorm je met je eigen vingers naar de vorm van je oor, waar de vorm bij andere al vastligt.
 2. Geluidsdemping
  Vaak wordt de geluidsdemping aangegeven in decibellen (dB). Afhankelijk van je behoefte en de specifieke omgeving waarin je slaapt, kan je gaan voor verschillende dempingsniveaus. Hoe goed de demping zelf is, hangt bijvoorbeeld af van het materiaal waarvan de oordopjes zijn gemaakt.
 3. Herbruikbaarheid
  De ene oordopjes zijn vaker dan de andere oordopjes te hergebruiken. Met sommige sets van een x aantal stuks doe je een jaar, met de ander maar een aantal maand. Kijk naar je eigen behoeften en je eigen wensen. Een tipje: sommige oordopjes die herbruikbaar zijn leveren bij aanschaf iets positiefs af aan het milieu.
 4. Materiaal
  Wellicht ben je overgevoelig voor een bepaalde soort wax of een ander materiaal. Het is niet handig om dan dat soort materiaal in je oordopje te hebben. Let daarom op bepaalde eigenschappen, zoals anti-allergisch of huidvriendelijke elementen van het product.
 5. Hygiëne
  Je oren zijn niet de meest schone onderdelen van je lichaam. Of nouja, dat is maar hoe je het ervaart. Zoiets als oorsmeer is nodig om je oor gezond te houden, maar het is niet gezond om het in je eigen lichaam terug te stoppen. Was daarom oordoppen regelmatig en kijk in de gebruiksaanwijzing van de oordopjes voor slapen, hoe dat precies moet.

5 Beste Producten

#1 Loop Earplugs Quiet

Prijs: €15,95

+ comfortabele fitting door het materiaal (100% siliconen)
+ wordt geleverd inclusief vier maten oortipjes
– geen filter, maar demping van geluid

Hoewel je er ‘s nachts niet vaak op je best hoeft uit te zien, bieden de oordopjes van Loop je een strak design. De oordopjes werken goed voor het gebruik in de nacht, ook vanwege het design. Ze hebben namelijk een ronde afwerking, waardoor ze niet uit je oor steken. Voor een zijslaper zullen deze oordopjes even wennen zijn, gezien ze niet helemaal in je oor verstopt zitten. Niettemin zal het voordeel van de mindering in geluid zo effectief zijn, dat je het al gauw vergeet.

Over geluid gesproken, de Loop Earplugs Quiet dempen tot wel 27 dB aan geluid. Deze demping is redelijk fors, maar niet maximaal. Je creëert, zoals Loop zelf zegt ‘een eigen bubbel, terwijl je nog steeds aanwezig bent’. Dat is precies wat je wellicht in de nacht zou willen creëren. Je in-zijn-slaap-pratende partner hoor je niet, maar je hoort wel als er geluiden zijn die er niet horen te zijn in de nacht. Denk aan een knallende (deuren) ruzie bij de onderburen of iemand die je deur probeert te forceren. Het zijn dingen waar je wellicht niet over na wil denken, maar toch wel over moet denken. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de Earplugs uit je oor vallen. Dit is het resultaat van een ‘verstelbare’ oordop. Of in zin komt het erop neer dat het pakketje wordt geleverd inclusief vier maten oortipjes. Dus zelfs als je oren niet even groot, word je de mogelijkheid gegeven een perfecte fit te geven.

Redelijk uniek aan deze oordopjes voor slapen is dat ze herbruikbaar zijn. Je zal dus een langere tijd met dezelfde oordopjes kunnen doen. En omdat ze herbruikbaar zijn, vraag je je misschien af hoe het zit met de hygiëne. Nou, ook hier is over gedacht, gezien ze afwasbaar zijn en je ze dus zelf schoon kan houden. De oorsmeer die je misschien vies vindt, verdwijnt na een wasbeurt als sneeuw voor de zon. Houd er wel rekening mee dat deze oordopjes geluid dempen en dus niet filteren. Bovendien zal je je moeten realiseren dat ze bij verkeerd gebruik steeds uit je oren vallen en dus niks doen.

#2 MR. PANACHE Siliconen Oordoppen (14 Stuks)

Prijs: €10,95

+ kneedbaar en daarmee toepasbaar op elk oor
+ demping tot wel 27 dB
– na een jaar weer opnieuw aankopen
– vermeende gezondheidsvoordelen wat overdreven beschreven

Op de nummer twee staan oordopjes voor slapen die je gehoorgang volledig afsluiten. Naast een maximale demping van 27 dB aan geluid zouden de oordopjes verschillende gezondheidsvoordelen opleveren. Dat heeft alles te maken met de verbeterde slaap die het je oplevert. Zo dragen ze bij aan een verbeterde focus, verbeterde sportprestaties, een sterker immuunsysteem, een gezond hart, een verbeterde stemming en zelfs een slankere taille. Een aantal van deze zaken, zoals de focus, zijn gemakkelijk te verklaren. Maar, om te zeggen dat je een slanke taille krijgt na het gebruik van deze oordopjes, is wellicht wat overdreven. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar zo goed zijn ze nou ook weer niet.

Hoe dan ook, de set staat toch op nummer twee. Met deze 14 oordopjes kan je namelijk een jaar doen. Voor iets meer dan een tientje, is dat een heel goede deal. Je vormt de oordopjes naar je oor en gebruikt deze voor twee maanden lang. In de tussentijd kan je ze schoonmaken met bijvoorbeeld water, wat het ook nog eens hygiënisch houdt. Ze houden in de nacht ontzettend veel geluid tegen en ze zijn fijn voor zijslapers. Omdat je de oordopjes op een manier vormt dat ze perfect in je oor passen, zal je de oordopjes niet of nauwelijks voelen. Heb je echt hele kleine oren? Dan zou je de oordopjes in tweeën kunnen knippen en ze in je oor drukken. De kans bestaat dat je voor die tien euro zelfs twee jaar met de set kan doen.

Tot slot is er nog een ander voordeel aan het de MR. PANACHE Siliconen Oordoppen (14 Stuks) te noemen. Voor elke bestelling wordt er een boom gepland. Een fantastisch initiatief waarmee je de gezondheid van de aarde verbeterd, zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Je zou namelijk bijdragen aan het compenseren van de uitstoot die vanaf de fabriek tot aan je voordeur wordt uitgestoten. Ben je toch niet tevreden met de oordopjes? Maak dan gebruik van de 30-dagen geld-terug-garantie.

#3 SleepCore® – 14x Slaap Oordopjes

Prijs: €9,95

+ multifunctionaliteit van het product
– blijft plakken aan lange haren
– blijft niet altijd goed zitten.

Vergelijkbaar aan zijn voorganger in deze lijst wordt er bij elke bestelling een boom geplaatst. Dat is niet het enige waar je enthousiast over kan zijn. De oordopjes voor slapen zijn namelijk BPA-vrij, anti-allergisch en geschikt voor meerdere activiteiten. Qua multifunctionaliteit zal je moeten denken aan oordopjes voor tijdens het zwemmen of feesten. Je kan de oordopjes natuurlijk hergebruiken en intussen wassen met water, maar bij overmatig gebruik zal het wel betekenen dat je er minder lang mee doet. Het dragen van oordopjes is verder niet schadelijk voor je oor, mits je geen last hebt van een oorontsteking of veel oorsmeer hebt.

In de verpakking van de SleepCore® – 14x Slaap Oordopjes zitten, zoals al te zien is, 14 slaap oordopjes. Zie het als zeven sets, die je gedurende een bepaalde tijd kan dragen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie of ergens anders heen, dan kan je gebruikmaken van het handige meeneembakje. Een andere handige optie is om dat bakje te gebruiken als bewaardoosje, die je dan op je nachtkastje neerzet. Jammer genoeg is niet alles aan deze oordopjes erg positief. Zo kampen mensen met lang haar met het probleem dat het haar aan de dopjes gaat plakken. Niet alleen je haren blijven eraan plakken, maar ook ander vuil. De siliconen plugs blijken toch niet zo handig in gebruik. Anderen ervaren dat ze gedurende de nacht uitvallen. Je hebt wel een paar uur een fijne nachtrust ervaren, maar niet de hele nacht en dat is jammer.

We eindigen de beschrijving van dit product met een positieve noot. In dit geval doelen we op het gebruiksgemak van het product. Je kan het product opdelen, zodat het past in hele kleine oren en gemakkelijk kneden naar de vorm van je oor. Verder zijn ze ook door kinderen te gebruiken en kan het hele gezin genieten van een lange nacht. Het gesnurk van je partner wordt gedempt en je kan met een gerust hart naar een concert gaan. Probeer de oordopjes voor slapen uit en vorm je eigen oordeel over het gebruik.

#4 Alpine SleepDeep – Oordoppen voor slapen

Prijs: €11,10

+ geluidsabsorberende gel
+ 3D fit
– niet altijd geschikt voor zijslapers, hoewel dat wel wordt gezegd

‘100x reusable’ of wel 100 dagen te gebruiken, als je elke nacht de oordopjes wil dragen. 100 dagen komt ongeveer overeen met ruim drie maanden. Als je het in dat opzicht vergelijkt met enige andere besproken oordopjes, is het vrij weinig/ zijn de oordopjes relatief duur. Maar goed, voor de prijs krijg je ook wat terug. De oordopjes schreeuwen in alle glorie over een comfortabele nachtrust. De voordelen ten opzichte van foam of wax oordoppen schijnen uitmuntend te zijn. Waar andere dopjes nog weleens goed werken voor andere plekken met hard geluid/ geluidsoverlast, zijn deze speciaal voor het slapen ontwikkeld.

De oordoppen schijnen het geluid erg goed te dempen en hebben vele mensen al een fijne nachtrust opgeleverd. Zelfs vogelgeluiden worden tegen gehouden en het gesnurk van een ander eveneens. Hoewel er wordt ‘geclaimd’ dat de oordopjes geschikt zijn voor zijslapers, blijkt dat niet in alle gevallen te zijn. Een oplossing die mensen ervoor aandragen is om één oordop te dragen en met je andere oor op het kussen te liggen. Het is meteen ook een duurzame optie, omdat je zo twee keer zo lang met één set oordoppen kan doen. Over duurzaamheid gesproken, de verpakking van het product is volledig recyclebaar. Recycling is iets dat steeds belangrijker wordt in de moderne wereld; het is bijna revolutionair. En over revolutionair gesproken, de gel in de oordopjes is dat ook. Het is namelijk niet zo zeer het materiaal van de oordop, dat het geluid tegenhoudt, maar juist de gel die er inzit. Het geluid wordt geabsorbeerd.

De Alpine SleepDeep – Oordoppen voor slapen zijn bedoeld voor mensen met een gemiddelde tot grote gehoorgang. De 3D fit zou er toe moeten leiden dat de oordopjes goed in je oor pasen. Mensen meet kleine oren, of eigenlijk een kleine kunnen kiezen voor de mini variant, die ogenschijnlijk kleiner is dan de huidige oordopjes. Het is overigens wel het eerste bedrijf dat eerlijk is over de pasvorm. Zo zouden de dopjes voor slapen niet geschikt zijn voor iedereen, maar een goede 95%.

#5 Bendie Sleepwell Plus Siliconen Oordoppen Slapen

Prijs: €9,95

+ comfortabele fitting
– redelijk duur in vergelijking tot andere oordopjes
– niet heel vaak te hergebruiken

De Bendie Sleepwell Plus Siliconen Oordoppen Slapen zijn een medisch hulpmiddel en daarmee word je erop gewezen dat je de bijsluiter moet lezen voor gebruik. Wat deze oordopen ‘medischer’ maakt dan de andere is niet helemaal duidelijk. In ieder geval is het fijn dat het met zo’n duidelijke waarschuwing wordt vermeld. Het zou je maar overkomen dat je de oordopjes voor slapen op de verkeerde manier in gebruik neemt.

Een medisch aspect waar deze oordopjes wel toe leiden zijn is een voordeel voor je fysieke gezondheid. Tijdens je slaap krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Het reguleert de s stofwisseling, versterkt je immuunsysteem en bevorder de gezondheid van bijvoorbeeld je hart. Voldoende slaap is essentieel voor een goede algemene gezondheid. Je voelt je tegenwoordig, door slaap met oordopjes, wat minder verrot dan voorheen. Je oordopjes, namelijk deze van Bendie, zijn gemaakt van siliconen en laten niet eens stukjes wax achter in je oor. Je lichaam voelt zich zelf ook nog eens als herboren.

Desalniettemin zijn deze oordopjes niet op alle vlakken fijn in gebruik. Zo zouden ze best snel aan vervanging toe zijn. Dat is al helemaal iets negatiefs, als je realiseert dat er maar zes oordopjes inzitten. Je betaalt relatief veel voor weinig, kan je wel stellen. Verder is het wel bekend dat de oordopjes geluiddicht zijn, maar niet bekend in welke mate. Omdat ze verklaren dat je de dopjes naar festivals kan dragen, is dat ietwat alarmerend. Want hoe weet je nu in welke mate je gehoor niet naar de filistijnen gaat? In ieder geval werken de oordopjes voor slapen van Bendie prima, maar zijn ze niet het meest optimaal. Je zou ze kunnen aanschaffen wanneer je niet altijd afhankelijk bent van je oordopjes. De oordopjes zijn goed in te brengen en geven een mooie pasvorm. Ze steken niet uit en zijn daarmee relatief comfortabel voor tijdens het slapen.

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat oordopjes voor het slapen fantastisch werken voor een goede nachtrust. Je snurkende partner, de fluitende vogeltjes of de onderburen met ruzie, zijn voor jou geen probleem. Je ervaart een fijn gevoel, waarbij je nog steeds kan wakker worden voor de zaken die echt belangrijk zijn. Lees: een brandalarm dat afgaat is voor jou nog herkenbaar, een krijsende baby zal ongetwijfeld ook niet te missen zijn, zelfs met de oordopjes dus. Als je jezelf wil verwennen, kan je jezelf verblijden met een Loop Earplugs Quiet. Een goede keuze, voor een mooie prijs, als je het ons vraagt.

Veelgestelde vragen

Is het veilig om oordopjes te dragen?

Ja, over het algemeen zijn oordopjes veilig om te dragen. Ze worden al voor lange tijd gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder dus slaapcomfort. Als je een oorontsteking hebt of relatief veel oorsmeer hebt, is het niet aan te raden om het te dragen. In het tweede geval zal je in ieder geval de oordopjes vaak grondig schoon moeten maken, al is dat altijd al het geval geweest.

Is het moeilijk om kneedbare oordopjes uit je oor te halen?

In principe kan je, wat je in je oor stopt, er ook goed uithalen. Echter bestaan er oordopjes die soms wat in je oor achterlaten, dat is vaak het geval bij oordopjes van wax. Het is overigens ook niet zo dat iets helemaal naar binnenkruipt, want daarvoor is de rest van je gehoorgang simpelweg te smal. Bovendien is he took helemaal niet goed als dat zou gebeuren, omdat er dan van alles kan worden beschadigt.

Hoe duurzaam zijn ‘wegwerp-oordopjes’?

Natuurlijk koop je misschien liever iets dat lang mee gaat, voor een groter prijsje, dan dat je iets na een paar keer gebruiken al weg wil gooien. Maar, het is nu eenmaal zo dat de meeste oordopjes voor slapen maar een paar keer te gebruiken zijn. Dit wordt gecompenseerd door acties zoals het planten van bomen bij aankoop van het product. Of de verpakking is recyclebaar. Welke afweging je erin maakt, is aan jou. Wat vind je je nachtrust waard?

Zijn er gezondheidsvoordelen van het dragen van oordopjes voor het slapen?

Een goede nachtrust heeft een goede invloed op veel zaken. Zo kan zowel je fysieke als mentale gezondheid ervan vooruit gaan. Desalniettemin verschillen die voordelen per persoon. Je zal je in elk geval hoogstwaarschijnlijk fitter voelen.

Total
0
Shares
Ook interessant