a row of mercedes benz benz benz benz benz benz benz benz benz benz benz benz

Dit maakt financial lease aantrekkelijk voor zzp’ers 

Heb je een eigen zaak en droom je van je eerste bedrijfswagen? Kijk eens naar de voordelen en mogelijkheden van financial lease voor zzp’ers. Bij financial lease schaf je een auto van de zaak niet aan op basis van een eenmalige investering vooraf, maar door deze maandelijks gedeeltelijk af te betalen. Je kunt het vergelijken met een abonnement voor je zakelijke mobiele telefoon. Het voordeel hiervan is het behoud van je eigen vermogen, wat je kunt investeren in een uitbreiding van je productiecapaciteit. Zo rijd je straks in je eerste zakelijke auto én laat je de capaciteit om je bedrijfsresultaten te verbeteren groeien. Er zijn meer redenen die financial lease voor zzp’ers interessant maken. Dit artikel vertelt je er meer over. 

Fiscale voordelen van financial lease 

Naast het behoud van het eigen vermogen, biedt financial lease zzp verschillende fiscale voordelen voor ondernemers. Een auto die middels financial lease wordt aangeschaft kun je direct toevoegen aan de balans van je bedrijf. Dit maakt het mogelijk om op het voertuig af te schrijven, waardoor je over het jaar heen minder belasting betaalt. Ook het aftrekken van de btw die je maandelijks betaalt over de aflossing van het voertuig is aftrekbaar. Op de website van een aanbieder van zakelijke auto’s middels financial lease lees je meer over deze fiscale voordelen. Naast bovenstaande punten is zo’n voordeel bijvoorbeeld ook de renteaftrek. 

Andere belangrijke voordelen voor ondernemers 

Bij financial lease zit je niet vast aan een onderhoudscontract en verzekering die door de leasemaatschappij voor je zijn uitgezocht. Je regelt dit zelf bij financial lease. Daarbij profiteer je van een onbeperkte kilometrage. Bij operational lease zit je vast aan het aantal kilometers dat je vooraf kiest. 

Berekenen van kosten van financial lease 

Op het internet vind je een handige tool, waarmee je snel en eenvoudig berekent wat financial lease jou maandelijks zou kosten. Je hebt hierbij veel vrijheid. In de zin dat je zelf bepaalt wat de looptijd van het leasecontract is, dat je kunt kiezen welke aanbetaling je vooraf al doet om de kosten van je leasecontract te verlagen, enzovoorts. In plaats van een aanbetaling vooraf, kun je ook kiezen voor een grotere slottermijn. Het stelt je in staat om een maandbedrag te kiezen dat past bij de financiële situatie van jouw bedrijf. Speel er eens mee om te zien wat jouw droomauto maandelijks zal kosten bij financial lease. 

Total
0
Shares
Ook interessant