Fit worden met je telefoon? Dé tips!

Nu het najaar weer voor de deur staat en de bikini’s en zwembroeken weer in de kast kunnen, lijkt de drang om gezond en fit te leven bij sommige mensen ook even verdwenen. Dit is vrij zonde want de beste weg naar succes is die van de consistentie, dit geldt ook zeker op het gebied van gezond leven en eten. De winter is daarnaast het moment om fit te zijn en te blijven om ervoor te zorgen dat je geen ziektes, kwaaltjes en andere vervelende toestanden oploopt. Kortom, dit is het moment om net iets scherper te zijn op het voort zetten van je gezonde gewoontes. Hoe je telefoon je hierbij kan helpen? Hier de tips op een rij. 

Altijd online 

Je hoeft niet meteen marathons te gaan lopen om fit en vitaal te zijn. In beweging blijven -en bij voorkeur in de buitenlucht- draagt al behoorlijk bij aan een gezonde levensstijl. In de winter en het natte najaar kan dit een behoorlijke uitdaging zijn, maar er zijn wel tools die je hierbij kunnen helpen. Ga iedere dag een half uurtje buiten wandelen met een fijne podcast in je oren. Met een goedkoop sim only abonnement kun je dit al voor een paar euro per maand doen. Je hebt er dus niet de nieuwste iPhone voor nodig in combinatie met een duur abonnement, maar gewoon een voordelige databundel kan er al voor zorgen dat je al wandelend van interessante verhalen kunt genieten. Geen zin om alleen te luisteren? Wandelen combineer je ook heel goed met bellen. Bel je oma, beste vriendin of broer eens wat vaker en maak ondertussen een ommetje. Voor je het weet ben je een uur verder! En wanneer je beweegt tijdens een gesprek ben je veel creatiever en kun je je beter concentreren, dus de gesprekken gaan er qua diepgang er waarschijnlijk ook nog op vooruit.

Beste apps 

Is het echt te koud en te nat om buiten te wandelen? Dan is er nog een andere mogelijkheid, namelijk om lekker binnen in beweging te komen. Ook hier kun je je telefoon tegenwoordig voor gebruiken door de juiste apps te installeren. Ga voor een 7 minutes workout (volop keuze aan apps) of juist een heerlijke yoga sessie met bijvoorbeeld Mindspace. Ook kun je gewoon een timer installeren en zelf oefeningen bedenken die je gaat doen. Er zijn allerlei apps en voor ieder niveau, ook de ervaren sporter kan met behulp van apps behoorlijk buiten adem raken. Ben je een echte kilometervreter dan is de app Strava onmisbaar. Deze app is ideaal voor de wielrenner, hardloper en hiker. Je zult niet de eerste zijn die dit gaat gebruiken! 

Kortom; de telefoon brengt veel in ons leven, maar ook een stukje extra vitaliteit kan het brengen. Met de juiste inzet en het juiste gebruik kan het er net voor zorgen dat jij wat gezonder de winter door komt en misschien die griepgolf dit jaar wel overslaat, en dat wil iedereen. De ambitie om ook nog wat kilootjes kwijt te raken? Dan is het bijhouden van je eten door middel van een app als FatSecret ook nog een dikke tip. Succes! 

Total
0
Shares
Ook interessant