De verschillende soorten trapliften 

Voor velen van ons is traplopen een dagelijkse routine. De trap brengt ons naar alle verdiepingen in ons huis, maar wat als deze niet langer toegankelijk is? Mobiliteitsproblemen kunnen ervoor zorgen dat de trap een obstakel wordt. Een traplift biedt dan uitkomst. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten trapliften die passend bij uw situatie ervoor zorgen dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. 

De traplift voor een rechte trap 

Rechte trappen worden voorzien van een traplift die recht omhoog gaat, zonder bochten of onderbrekingen. Deze traplift is vaak gemakkelijk te installeren en biedt een soepele rit naar de gewenste verdieping. Dankzij een rail die uit losse modules bestaat, kan deze traplift worden aangepast aan vrijwel elke rechte trap. Een belangrijk voordeel is dat de rail in één rechte lijn loopt. Daardoor is deze traplift eenvoudig te produceren, snel leverbaar en voordelig geprijsd. 

De traplift voor een trap met bochten

Veel trapliften zijn geschikt voor trappen met bochten, zoals wenteltrappen of spiltrappen. Deze trapliften worden volledig op maat gemaakt en kunnen zowel in de buiten- als binnenbocht worden geplaatst. Door de traplift aan de binnenkant van de trap te plaatsen, kan de bestaande leuning vaak nog intact blijven. Zo blijft de trap in de meeste gevallen veilig en gemakkelijk te gebruiken voor andere bewoners en behoudt hij zijn oorspronkelijke uiterlijk. 

De traplift voor een smalle trap

Voor smalle trappen zijn er compacte trapliften ontworpen. De armleuningen en de zitting van de stoel kunnen worden opgeklapt wanneer de traplift niet in gebruik is, waardoor de trap toegankelijk blijft. Een bijzondere eigenschap is de Reverse Drive Technology, waarmee de traplift deels of geheel achteruit rijdt, zodat u niet met uw knieën tegen de muur komt en u veilig op en af kunt stappen.

De traplift voor buiten

Er is ook een traplift ontworpen die specifiek voor buitengebruik is. Deze traplift is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en UV-stralen. Door de rail en de stoelonderdelen van de traplift te galvaniseren, is de stoel beschermd tegen roest. Vervolgens wordt een beschermende laag op de traplift aangebracht, die daarna wordt afgewerkt met een duurzame, waterafstotende en krasbestendige poedercoating. 

Trapliften bieden een oplossing voor iedereen die moeite heeft met traplopen en langer zelfstandig thuis wil blijven wonen. Of het nu een rechte trap, een trap met bochten, een smalle trap of een trap voor buiten is, dankzij de verschillende soorten trapliften is er altijd een optie die naadloos op uw trap past. Met advies op maat vindt u altijd een optie die perfect bij uw wensen aansluit. 

Total
0
Shares
Ook interessant