De Magie van Gokkasten: Waarom Ze Onweerstaanbaar Zijn

Ben je weleens wezen spelen op een gokkast? Dan heb je vast wel ervaren dat ze een bepaalde sfeer en uitstraling hebben. Als je eenmaal begint met spelen, dan is het soms lastig om te stoppen. Dit is precies de magie van een online gokkast. De spellen zijn gemaakt om onweerstaanbaar te zijn. Maar waarom zijn gokkasten zo onweerstaanbaar? Wij zochten uit welke elementen casino’s in gokkasten stoppen om je langer door te laten spelen.

Animaties en geluidseffecten werken motiverend

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat animaties en geluidseffecten motiverend werken bij spelers. Ze werken als een soort beloningssysteem in onze hersenen. Elke keer als je een winnende combinatie maakt, win je niet alleen geld. Je ziet als beloning een motiverende animatie inclusief geluidseffecten. Voor spelers kan dit een reden zijn om verder te gokken. Je wilt opnieuw het beloningseffect in je hersenen activeren. Dit maakt namelijk een stofje vrij genaamd dopamine. Hierdoor voelen we ons enkele seconden gelukkig en dit willen we opnieuw ervaren. Gokkasten zijn zo gebouwd dat dit stofje daadwerkelijk vrijkomt door enkel bepaalde animaties en geluidseffecten te laten zien. Dit maakt gokkasten voor een deel onweerstaanbaar.

Ineens is daar die big win!

Elke speler herkent het wel dat je aan het gokken bent en binnen een kort tijdsbestek al flink wat geld verloren hebt. Toch hoop je nog een keer geld te winnen. Ineens als je alle hoop verloren hebt komt daar die big win. Al je verliezen zijn in één klap goed gemaakt. Nu wil je nog één ding en dat is nog een keer een big win waardoor je op winst komt. Geld is zeker weten een motiverende factor. We blijven hierdoor onbewust uren doorspelen zelfs als we op verlies staan. Er is geen limiet bij online gokken, waardoor het vrij hard kan gaan. Maar toch hopen we nog een keer zo’n big win op ons scherm te zien staan. Dit is de reden waarom we blijven door gokken.

Het spel kent geen einde

Er is nog een reden waarom we door blijven gokken op gokkasten. Normaal gesproken als we een spelletje spelen, dan heeft een spel een duidelijk begin en einde. Maar gokkasten gaan oneindig door. Er is geen einde waardoor je moet stoppen. Enkel als je geld op is stopt het spel, maar dan probeert het spel je over te halen om geld bij te storten. Want wie weet pak je alsnog die big win. Door de vrolijke animaties tussendoor heeft een speler vaak niet eens door dat hij alleen maar geld aan het verliezen is. Dit is een grote valkuil bij gokkasten. De enige manier om winst te maken op een gokkast is door op tijd te stoppen. De meeste spelers komen op verlies uit doordat ze te lang doorspelen. Dit maakt het voor spelers extra belangrijk om hier doorheen te prikken.

Alleen spelen heeft invloed op je gokgedrag

Er is nog een reden waarom vooral gokkasten ontzettend populair zijn en we hier lang op doorspelen. Als je online op een gokkast gaat spelen, dan is er niemand die naast je zit en zegt dat je moet stoppen met spelen. Hierdoor kom je in je eigen wereld terecht. Je gaat volledig op in het spel en omdat er geen einde is blijf je doorspelen. Je hoeft tegenwoordig ook geen geld meer in de gokkast te gooien. Je digitale saldo valt bijna niet meer op als je volledig in het spel zit. Pas als je geld op is wordt de “betovering” verbroken. Door alleen te spelen merk je dat je veel langer doorgaat, dan je eigenlijk van plan was. Dit maakt de gokkasten absoluut onweerstaanbaar zonder dat je het zelf doorhebt. 

Total
0
Shares
Ook interessant