Oude fabriek fotolocaties

Het maken van foto’s in een oude fabriek heeft iets mysterieus en iets mystieks. Wil jij dit ook graag? Er zijn niet zeer veel plekken in Nederland waar je zomaar naar toe kunt om foto’s te maken in een industriële omgeving. Geen zorgen, we helpen je graag een handje. In dit blog geven we je 5 locaties waarin jij waanzinnig mooie foto’s kunt maken voor jouw bruiloft, verjaardag, speciale dag of andere gelegenheid.

Let erop dat de getoonde afbeeldingen slechts dienen als sfeerfoto’s. 

Kalvermelkfabriek (Utrecht)

De eerste industriële fotolocatie is de Kalvermelkfabriek in Utrecht. Vroeger was dit een ware melkfabriek en vandaag de dag zijn er nog steeds silo’s, machinale overblijfselen en een sfeervol Industrial meubilair te vinden. Kortom, een uitstekende oude fabriek voor jouw foto’s. De oude Kalvermelkfabriek bestaat uit maar liefst 9 ruimtes waar onder andere beurzen, feesten en evenementen worden gehouden. Je zal dus wel eerst een afspraak moeten maken om foto’s te mogen maken.

Smederij Epe

Deze oude smederij is in 1953 gebouwd en is aangewezen als gemeentelijk monument. Het naastgelegen voormalig woonhuis van de oude dorpssmid is gebouwd in 1905 en is in 2016 volledig gerenoveerd. Deze oude fabriek wordt voornamelijk alleen nog gebruikt voor fotoshoots en is dus een uitstekende fotolocatie. Op hun Instagram en Facebook pagina zie je al zeer sfeervolle foto’s van andere voorbijkomen die de industriële locatie al bewonderd hebben.

Strijp S (Eindhoven)

In het altijd gezellige Eindhoven ligt een nieuwe wijk die sterk aan het opkomen is en die vol sfeer zit. We hebben het natuurlijk over Strijp S. Zowel binnen als buiten heb je op dit terrein meerdere locaties waar je foto’s kunt maken in de industriële sfeer. Door buiten rond te lopen zie je al tal van plekken waar je alles kunt klaarzetten om daar de perfecte plaatsen te schieten. Echter, zijn er ook binnen meerdere locaties te vinden waar je terecht kunt. Hoewel er steeds meer bedrijven en winkels bijkomen in het gebied, behoudt het zijn originele stijl.

Spookstad Doel (Antwerpen)

Houdt jij wel van een beetje spanning? Dan is de spookstad Doel in de buurt van Antwerpen misschien wel de juiste plek voor jouw fotoshoot. Hoewel dit niet letterlijk een oude fabriek is waar je binnen foto’s kunt maken, is het wel een klein verlaten dorpje waar de industriële stijl zeer goed zichtbaar is. Op het moment dat je daar door de bijna verlaten straten loopt zie je al snel meerdere plekken en ingangen waar je naartoe kunt voor die ene perfecte waar je naar op zoek bent. Op meerdere muren staat kenmerkende graffiti die het dorpje een unieke draai meegeven. Zeker een aanrader!

NDSM werf (Amsterdam)

De NDSM werf in Amsterdam is ontstaan in 1894 en werd toen gebruikt om moderne schepen te bouwen die Nederland kon gebruiken voor de handel. Het toenmalige bedrijf was zeer succesvol en moest al snel uitbreiden, maar de locatie was te klein om verder uit breiden. Al in 1915 werd naar de overkant van het water verhuisd en daar werd de fabriek uitgebreid. Waar de eerste originele fabriek is gemaakt staat nog steeds veel van de oude fabriek hallen. Vandaag de dag worden daar enkele festivals gehouden en staat ook bekend als een mooie fotolocatie. Het terrein bestaat uit meerdere fabrieken die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Spoorzone 013 Tilburg

Zeer dicht bij het station van Tilburg is de Spoorzone 013. Op dit terrein staat meerdere oude industriële fabrieken die vandaag dag gebruikt worden door bedrijven en de Fonty’s hogeschool. Hoewel er over de jaren iets meer leven is gekomen in het voormalig verlaten gebied, heeft het nog steeds zijn vertrouwde industriële look and feel behouden. Deze oude fabrieken in Tilburg zijn gemakkelijk te bereiken en ook zeker weer een aanrader.

Metaal Kathedraal (Utrecht)

De Metaal Kathedraal in Utrecht is een kleine intieme locatie waar onder andere bruiloften en andere feesten worden gehouden. Er zijn zelfs muziekclips en scenes uit series in opgenomen. Als je op zoek bent naar een mooie industriële oude fabriek voor jouw foto’s, dan moet je deze plek zeker zelf een keer gezien hebben.

Let erop dat je niet zomaar een van deze locaties gaat betreden zonder verder onderzoek te doen naar openingstijden en eventuele entreekosten. Laat ten allen tijde even iets weten aan de eigenaren/ beheerder van het terrein.

Wij willen je in ieder geval heel veel plezier wensen met het maken van foto’s in een oude fabriek. Hopelijk hebben onze tips je verder kunnen helpen en maak je er een onvergetelijke dag van.

Total
0
Shares
Ook interessant