black flat screen tv turned off

5x huismiddeltjes tegen lage bloeddruk & meer

Mensen met een te hoge bloeddruk moeten opletten, maar mensen met een te lage bloeddruk moeten dat eveneens. Tenminste, er zijn mensen die van nature met deze aandoening kampen en eigenlijk nergens last van hebben. Voor veel anderen kan het echter hinderlijk zijn en zelfs tot problemen leiden. Flauwvallen, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid zijn nog maar een aantal van de gevolgen welke je kan oplopen.

Anyway, als je last hebt van een te lage bloeddruk, dan zijn daar zeker wel remedies voor. Afgezien van hetgeen de arts je aanraadt om te doen, zouden er namelijk ook bepaalde huismiddeltjes zijn die je van het een en ander beschermen. OF dit werkt en wat het dan zou betreffen, lees je in deze blog.

Wanneer is je bloeddruk te laag?

Maar voor we verder ingaan op het hoofdonderwerp van deze blog, lijkt het ons wel interessant om te bekijken wanneer je bloeddruk nou te laag is.

Goed, je bloeddruk wordt gemeten met mmHg, ofwel millimeters kwik. Voorafgaand aan deze letters staan twee getallen, namelijk die van de bovendruk en de onderdruk. De bovendruk (systolische druk) geeft de druk op je bloedvaten aan wanneer je hart samen trekt en het bloed je lichaam in wordt gepompt. De onderdruk (diastolische druk) is de druk op je bloedvaten wanneer je hart juist ontspant. De kamers stromen weer vol met bloed en maken zich klaar om de volgende lading je lichaam in te pompen. Een ‘reguliere’ bloeddruk ligt ongeveer op 120/90 mmHg.

Nu is het vrij lastig om exact te zeggen bij welke waarde je bloeddruk te laag is. Zo hebben vrouwen van nature vaak een lagere bloeddruk dan mannen en kan het ook zijn dat je door bepaald medicijngebruik deze bloeddruk hebt, terwijl het je verder geen problemen oplevert. Over het algemeen wordt gezegd dat een te lage bloeddruk voorkomt wanneer deze onder de 90/60 mmHg ligt.

Symptomen

En waar kan je nou last van krijgen, bij een te lage bloeddruk? Lees:

  1. Duizeligheid en licht gevoel in het hoofd
    Een van de meest voorkomende symptomen van lage bloeddruk is duizeligheid. Dit kan optreden wanneer u snel opstaat na zitten of liggen.
  2. Flauwvallen
    In ernstige gevallen kan lage bloeddruk leiden tot flauwvallen, vooral tijdens inspanning of na een maaltijd.
  3. Vermoeidheid
    Mensen met lage bloeddruk voelen zich vaak moe en lusteloos, zelfs na voldoende rust.
  4. Misselijkheid
    Sommige mensen kunnen misselijkheid ervaren als gevolg van lage bloeddruk.
  5. Concentratieproblemen
    Lage bloeddruk kan leiden tot problemen met de concentratie en het geheugen.

Allemaal niet erg prettige dingen, lijkt ons zo. Dus dan vraag je je nu al wel zeker af wat je kan doen tegen een te lage bloeddruk. Kijk maar eens in onderstaande tekst.

5x huismiddeltjes tegen een lage bloeddruk

Anyway, als je bloeddruk daadwerkelijk this low is en er nadelen van ondervindt, is het tijd om actie te gaan ondernemen. Wellicht kunnen de volgende huismiddeltjes iets voor je betekenen.

Let op: kamp je met vervelende gezondheidsproblemen ten gevolge vaneen te lage bloeddruk ? Neem dan contact op met je huisarts. Neem je gezondheid serieus en laat hen bepalen wat kan helpen.

#1 Water

Hoewel je misschien denkt dat je juist een hoge bloeddruk van een vochttekort krijgt, zal het op den duur juist leiden tot een te lage bloeddruk. In beide gevallen is het dan goed om water te drinken. Drink niet te veel water, maar juist steeds kleine hoeveelheden. Je geeft je lichaam zo de tijd om alles langzaam te verwerken en tot zich te nemen.

#2 Mediteren

Het klink misschien gek, maar door te mediteren zou een te lage bloeddruk juist weer stijgen. Op deze manier stel je jezelf namelijk open om je emoties de vrije loop te geven. Je geeft je lichaam weer de kans om zich te focussen op het herstel van je lichaam, in plaats van dat je bent vastgeroest in oude, slechte patronen. Of dit echt gaat werken, vragen we ons af, maar er zijn verschillende ‘ervaringsdeskundigen’ die hier erg goed op gaan.

#3 Kruidenoplossingen

Ginseng, zoethoutwortel, rozemarijn… Het zijn allemaal kruiden die bij zouden moeten dragen aan het verhogen van je bloeddruk. Echter is hiervoor geen wetenschappelijk bewijs én staat er maar op weinig plekken beschreven hoeveel van alles je dan zou moeten innemen. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat je van een te lage naar een te hoge bloeddruk gaat. Een te hoge bloeddruk is in veel gevallen meer schadelijk dan een te lage, dus pas hier mee op. Mocht je wel in de krach van kruiden geloven, dan ken je waarschijnlijk ook wel mensen die een professional in deze wereld zijn.

#4 Spieren aanspannen

Een meer tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld op het moment dat je voelt dat je licht in je hoofd wordt, is het aanspannen van je spieren. Je bloeddruk gaat hier hoe dan ook tijdelijk van omhoog. Het is geen oplossing voor de oorsprong van het probleem, maar zal je wel degelijk de goede richting in sturen op zo’n moment. Voel je dat je moet flauwvallen? Ga dan zitten met je hoofd tussen je knieën voor een aantal seconden. Er zal dan genoeg bloed naar je hersenen stromen. Na een aantal tellen kan je, wanneer je dat wil, even gaan liggen.

#5 Zout

Zout heeft de eigenschap dat het vocht vasthoudt. Een kopje soep op een dag kan daarom voor mensen met een te lage bloeddruk geen kwaad. Want, omdat het vocht in je lichaam wordt vastgehouden, zal je bloed makkelijker kunnen stromen. Tenminste, dat is als we de theorie van een aantal mensen moeten geloven. Te veel zout is namelijk ook absoluut iets wat niet echt goed voor je is. Of dit dan ook echt de beste optie is…

Conclusie

Goed, al met al kunnen we concluderen dat er mogelijk huismiddeltjes tegen een te lage bloeddruk bestaan. Echter zijn veel van deze oplossingen slechts tijdelijk of is er geen bewijs voor dat het je lichaam daadwerkelijk ten goede doet. Met andere woorden, als je met een te lage bloeddruk kampt, is het noodzakelijk om contact op te nemen met een arts. Zij schrijven je waarschijnlijk échte medicijnen voor waarvan is bewezen dat het werkt. Natuurlijk komen veel medicijnen niet zonder bijwerkingen, maar daarover kan je altijd informeren bij de dienstdoende arts.

Total
0
Shares
Ook interessant