Van iPhone 14 naar iPhone 15, dit zijn de grootste veranderingen op een rij

In dit artikel lichten wij de iPhone 15 voor je uit. Er zijn veel nieuwe kleine en grote veranderingen ten opzichte van de iPhone 14. Wij zetten ze voor je op een rij 

Iphone 15 specificaties op een rij

  • Dynamic Island op alle iPhone modellen
  • Betere 48-MP camera 
  • A17 Bionic-chip (iPhone 15 Pro Max)
  • Mooie verschillende kleuren (tot wel 15)
  • Batterijduur tot wel 18% langer  
  • Usb-c-poort op iedere iPhone

Nieuwe modellen 

Dit jaar zullen er vier verschillende iPhones op de markt komen. Zo hebben we de gebruikelijke iPhone 15, maar ook de iPhone 15 Plus, Pro en Pro Max. Er zitten redelijk wat verschillen tussen deze iPhone 15 afmetingen tot de snelheid van de telefoons. De iPhone 15 Pro Max heeft natuurlijk de beste ontwikkelingen doorgaan. Ook de prijzen zijn verschillend per iPhone. 

Meer kleuren beschikbaar 

De laatsete jaren werd er weer een beetje rustiger aangedaan met de kleuren bij Apple. Zo waren er alleen new-school kleuren en geen echte opvallende kleuren meer te krijgen. Dit jaar zullen er weer blauw, rood en roze in het assortiment zijn. Sommige iPhone reviewers zeggen zelfs dat er 15 verschillende kleuren beschikbaar zullen zijn. 

Dynamic Island 

Alle iPhones zullen vanaf nu een Dynamic Island hebben. Zodra jij gaat rijden, muziek afspeelt, gebeld wordt of andere belangrijke gebeurtenissen komt er een extra scherm tevoorschijn. Zo kan je in één oogopslag op je home screen precies zien wat er gaande is. Ook facebook, Instagram of Tiktoks komen hierop binnen. 

Camera verbeteringen 

Inmiddels heeft Apple enorm veel gedaan om hun camera te verbeteren. Dit omdat ze altijd in strijd zijn met Samsung om de beste camera. Maar dit jaar komt er een periscoopcamera aan. Deze moet ervoor zorgen dat je zoom vele malen beter wordt dan voorheen. Wat voor veel Apple liefhebbers toch een pak van hun hart is. 

Waar de iPhone 14 Pro Max al een A16 Bionic-chip had krijgt nu ook de iPhone 15 deze zelfde chip. Met de iPhone Pro Max wordt de A17 Bionic-chip gebruikt. Deze heeft een werkgeheugen van maar liefst 8GB. Dat is te vergelijken met een geavanceerde computer. 

Usb-c poort

Het was binnen de Europese Unie een flinke strijdt, maar nu moeten alle smartphones en andere kleine divices dezelfde poort hebben. Dit wordt de Usb-c. Deze poort komt dus ook op de iPhone en hiermee zeggen we vaarwel tegen de lightningkabel van de iPhones. 

Batterijduur verbeterd 

Ook zien we dat de batterijduur ieder jaar beter wordt. Ook dit jaar is de Bionic-chip verder ontwikkeld. Hierdoor wordt er efficiënter omgesprongen met het gebruik van de iPhone. Waardoor je batterij langer zal meegaan. De iPhone 15 Plus heeft de grootste batterij, maar de iPhone Pro Max heeft met zijn nieuwe A17 chip en een mindere batterij een langere batterijduur. 

De iPhone 16 

De verwachting is dat er nog meer dingen gaan veranderen bij de iPhone 16. Dit zal misschien wel een extra scherm zijn aan de voorzijde naast het camera eiland. Maar ook is de verwachting dat de integratie met de Vision Pro geweldig gaat worden. Hierdoor is de aanleiding om een Apple Vision Pro te halen nog groter dan voorheen. 

Total
0
Shares
Ook interessant