Beste Breimachine (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Breimachine- onze nummer 1 van 2023

Altijd al gedroomd van een prachtig breiwerk maar wil het je zelf nou niet lukken? Schaf dan de Bolke Breimachine aan. Je bent nog steeds zelf aan het werk, onderhoud je hand-oogcoördinatie, maar hebt het zelf niet te doen met alle moeilijkheden van het reguliere breien. En dat voor nog geen zeven tientjes. Wij zouden zeggen: ren liever nog vandaag dan morgen naar de winkel!

Introductie

Alleen al als we aan al dat wol denken raken we al verward. Niet alleen raken we verward, ook het garen en wol raken helemaal door elkaar. What to do, what to do, denken we. Opnieuw beginnen, nadenken hoe je oma dat ook alweer zo snel kan of opgeven?

Misschien kan je het ‘insteken, omslaan, doorhalen, af laten gaan’ gewoon aan je over oma laten. Wij bieden je namelijk een uitstekend alternatief. Dat alternatief is een… Breimachine! Met een breimachine creëer je binnen no time de leukste breiwerken, zonder dat je er heel hard bij na hoeft te denken. Het wordt doorgaans ook gebruikt door kinderen, die op die manier hun wat fijnere motoriek kunnen verbeteren. Wij hebben gezocht naar de beste breimachines. Deze zijn te lezen in dit artikel, eveneens een aantal kooptips en de antwoorden op je meest prangende vragen (lees: veelgestelde vragen). Lees alles aandachtig door en verblijd jezelf (of een ander) deze week nog met de aanschaf van een breimachine.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Breimachine

Je eigen voorkeuren in combinatie met deze kooptips, zullen maken dat je de beste breimachine aller tijden aanschaft.

 1. Functies
  Bekijk welke functie jouw breimachine eigenlijk moet hebben. Wil je alleen platte lappen breien of ben je opzoek naar iets waar je in het rond kan breien? Andere breimachines zullen slechts een enkele slang maken of zoiets als een weefpatroon maken. In de onderstaande lijst zal je van alles wat vinden.
 2. Naaldaantal
  Het aantal naalden op de machine bepaalt de maximale breedte van je breiwerk. Hoe groter het aantal naalden, hoe breder het werk dat je kunt maken (of natuurlijk een grotere diameter). Overweeg de projecten die je wilt breien en kies een machine met het juiste aantal naalden voor jouw behoeften.
 3. Investering
  De vraag hierbij is eigenlijk: hoeveel ga je breien. Als het antwoord daarop ‘veel’ is, dan kan je overwegen een wat duurder model aan te schaffen. Want, eerlijk is eerlijk, we zijn tegenwoordig drukker dan ook. Het is in dat geval zonde dat je een breimachine van tweehonderd euro aanschaft, die je vervolgens maar een enkele keer aanraakt en gebruikt.
 4. Rijteller
  Bij breien is het tellen van rijen ongeveer een van de belangrijkste dingen. Het maakt dat je bepaalde patronen creëert of bepaalde afmetingen kan halen. Een rijteller helpt bij, verrassend genoeg, het tellen van rijen. Je zal nog steeds wel een beetje op moeten letten, maar de hulp zal niet meer dan overbodig zijn.
 5. Recensies
  Zoek naar recensies en ervaringen van andere gebruikers van de breimachine die je overweegt. Dit kan je een beter inzicht geven in de prestaties, duurzaamheid en algemene tevredenheid van het product. Vooral op internationale websites als Amazon vind je beoordelingen van over de hele wereld. Misschien geeft dat een beter algemeen beeld, dan alleen de toch wel directe opmerkingen van onze landgenoten.

5 Beste Producten

#1 Bolke®️ Breimolen 48 naalden – Breimachine

Prijs: €64,95

+ zowel voor platte als ronde breiwerken
+ maar liefst 48 breinaalden
+ fijne accessoires als een anti-slipmat en bollen wol
– niet de meest hoge kwaliteit

Je hand-oog coördinatie wordt zeker weten getraind door het gebruik van dit apparaat en dat terwijl het er eentje is perfect voor beginners. Mutsen, sjaals en sokken: je kan het zo gek niet verzinnen of je breit het voor elkaar. Nadat je je hele familie voorzien hebt van wat winterbenodigdheden, kan je verder naar vrienden of zelfs nog meer mensen.

In principe heb je de keuze tussen twee soorten breiwerken: plat of rond. Een plat breiwerk is bijvoorbeeld een sjaal. Je breit dan in principe één grote lap, dat uiteindelijk iets voor kan stellen. We bedoelen: naai de zijkanten vast en je hebt je eigen kussen gemaakt. Een voorbeeld van een rond breiwerk is een sok. Je hebt dus niet op je voetzool of wreef ineens een naad zitten, maar slechts bij je tenen eentje. Om überhaupt te kunnen breien, plaats je de wol op het spindel en draai je de hendel rond, waarna je gaat breien. In totaal werk je met 48 breinaalden, die zo snel werken dat je niet eens meer door hebt hoe uitzonderlijk het eigenlijk is. Als referentie: waar je normaal gesproken zo’n vijf uur doet over het breien van een muts, lukt het je nu in slechts een kwartier.

In het pakket zit van alles om je te ‘ondersteunen’ in het breiproces. Denk aan een crochet naald en 2 handnaalden, maar ook 5 bundels wol in verschillende kleuren. Onmisbaar zijn verder: het instructieboekje, een schroevendraaier en een accessoire set om je Bolke®️ Breimolen 48 naalden – Breimachine vast te zetten. Weet wel dat je je niet gelijk als een koning of koningin in het breien met een breimachine kan wanen. Het eerste gebruik vereist zeker wat concentratie om 1) het apparaat te prepareren met de wol en 2) om bepaalde vormen te creëren. Bovendien is het apparaat volgens sommigen niet van de hoogste kwaliteit. Dat maakt dat je heel voorzichtig moet doen of dat het simpelweg niet lang mee gaat en alleen je kleine zusje van een nieuwe muts kan voorzien.

#2 Prym Comfort Twist breimolen, Violett Weiß, One Size

Prijs: €30,06

+

Een heel wat ander apparaat, maar in principe ook een breimachine is de Prym Comfort Twist breimolen, Violett Weiß, One Size. Je creëert met deze machine geen platte of ronde breiwerken, maar een gebreide slang. Met deze slangen kan je dan weer wat anders moois fabrieken. Je bevestigt de machine aan de tafel of houdt m gewoon vast, al zouden we eerder dat eerste aanraden. Aan het breiwerk, dat aan de onderkant van de machine ‘tot leven’ komt, hang je een gewichtje.

Het heeft zeker een goede gebruiksaanwijzing nodig om dit apparaat in werking te stellen. Als bijvoorbeeld het werkje ‘stopt’, dan zal je moeten controleren of je niet toevallig een steek hebt laten vallen. Wanneer je dit niet doet en doordraait, bestaat er de kans dat je het werkje ‘verpest’. Bovendien zal je regelmatig het clipje moeten verplaatsen, om het goed strak te houden. Weet verder dat bijvoorbeeld de kwaliteit wol van invloed is op de kwaliteit van je eindproduct. Goedkope, laagwaardige wol dat flink is voorbehandeld, kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het van de haken wegglijdt.

Het gewichtje dat je nodig hebt voor het breien, wordt meegeleverd. Volgens sommigen is dit wat onhandig in gebruik, maar na het correct opvolgen van de gebruiksaanwijzing, zal het geen verdere problemen opleveren. Het design is modern en gemaakt van hoogwaardige materialen. Al talloze mensen gingen je voor en velen blijken erg tevreden te zijn over hun eindproduct. Hoewel het dus niet echt bedoelt is om hele sjaals mee te breien, kan je je creativiteit juist een andere kant op laten gaan. Lees: leuke woorden ‘schrijven’, een kleine sleutelhanger maken of een mooie versiering voor op een tas fabriceren. We zouden nog wel veel meer dingen kunnen bedenken, maar denken dat het leuker is als je zelf je creativiteit de vrije loop laat gaan.

#3 Breimachine, 48 naalden breimachine met rijteller

Prijs: €69,99

+ heeft een rijteller, zodat je dat zelf niet hoeft te doen
+ geleverd met genoeg accessoires, zodat je meteen kan beginnen met breien
– aantal naalden zou een muts ter grootte van een volwassen hoofd maken

In het rijtje van de nummer één, deze mooie breimachine met wederom 48 naalden. Er zit, zoals je in de titel al hebt kunnen lezen, ook een rijteller in gemonteerd. Dit maakt dat je zelf wat minder goed hoeft op te letten. Wil je bijvoorbeeld een streepjes patroon maken, dan gebruik je de rijteller om ervoor te zorgen dat je streepjes in meerdere kleuren, even groot worden. Bovendien zal het je sowieso ondersteunen in het gegeven dat je vaak patronen volgt bij het maken van bepaalde breiwerken.

Met deze breimachine maak je bijvoorbeeld de keuze in hoe strak je het breiwerk wil hebben. Je hebt maar liefst vier verschillende standen om uit te kiezen, van strak naar heel los. De meest vaste stand wil je onder andere voor mutsen gebruiken, waar de meest losse stand wellicht leuk is bij iets van een sjaal. Verder kan je ook bij de Breimachine, 48 naalden breimachine met rijteller kiezen voor een rond of plat breiwerk. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is het rijgen van het garen in de spindels. Je draait de hendel een aantal keer om et voilà, je eerste stroken zijn gebreid.

De kwaliteit van deze breimachine is prima. Geleverd inclusief garen, naalden, een draadframes, zuignappen, schroeven en een handleiding, ben je voor het eerste aantal breiwerken helemaal voorzien. Het enige gekke is dat er wordt beschreven dat het apparaat ontzettend geschikt is voor kinderen, terwijl je met de grootte van het apparaat een muts voor een volwassene breit. De de kleinere versie, met 40 naalden, is daar een stuk geschikter voor. Natuurlijk staat het niet zo vast, maar het is een ietwat misleidend onderdeel van de advertentie. Overigens zegt niemand dat je een muts moet breien en ben je geheel vrij om als kind of niet, je gang te gaan met je eigen creatie.

#4 Addi Express Kingsize breimachine

Prijs: €168,90

+ kingsize van een andere variant die al ontzettend populair bleek
+ inclusief rijteller
– redelijk duur in vergelijking tot andere breimachines

Wéér een breimachine die lijkt op zijn voorgangers. Toch is dit een net wat andere variant, althans, dat lijkt zo, gezien er ontzettend veel mensen bij zweren. De Addi Express Kingsize breimachine schaf je namelijk niet zo maar aan, deze schaf je aan als je er echt voor wil gaan. Als je een heel budget hebt vrijgemaakt voor de aanschaf van een dergelijke machine. Als je bijvoorbeeld sjaals in bulk wilt maken of niet genoeg kan krijgen van die schattige kussentjes op de bank. Inmiddels ben je namelijk zo’n expert geworden, dat dat afhechten van de kussentjes net zo vloeiend gaat als het gebruik van deze breimachine.

In dit geval gaat het om een breimachine waar 46 naalden op zitten gemonteerd. DE cirkelvormige diameter komt neer op ongeveer 35 cm. Besluit je iets plat te breien, dan kan je uitgaan van een breedte van 45 cm. Voor je beeldvorming: 45 centimeter is bijna een halve meter, en een halve meter is ongeveer zo lang als 1,5 lineaal. Dat is redelijk groot, al helemaal als je er over nadenkt dat de originele breimachine van Addi minder dan de helft van de 46 naalden had.

Natuurlijk begrijpen we ook dat je deze alleen maar koopt vanwege het aantal positieve recensies en het uiterlijk. Een keertje gaat het niet om een knalroze product en is het subtiel weg te werken in je landelijke interieur. Nog beter is misschien wel de 2 jaar garantie die door Gustav Selter GmbH & Co. KG wordt gegeven. Is je product dus defect, heeft het tekortkomingen of onvolkomenheden? Geen probleem, waarschijnlijk krijg je zo een nieuwe opgestuurd. Helaas is niet iedere recensie heel positief. Dat is jammer, want voor het geld dat je neerlegt, verwacht je zeker een dergelijke mate van kwaliteit. Daarentegen krijg je er wel weer zon handige rijteller voor terug, zodat jij op de makkelijkste manier patronen kan blijven volgen.

#5 HUSHUI Mini Loom Weave Tool Kit,Huishoudelijke Breimachine Loom Tamping Machine

Prijs: €13,99

+ voor het decoreren van kleding en verdoezelen van gaten
+ beschikbaar in meerdere varianten
– geen echte ‘breimachine’

We eindigen de lijst met een wel heel bijzondere breimachine. Waarschijnlijk is het je al opgevallen en zie je ineens dat de prijs wel heel laag is, in vergelijking tot de andere machines. Dat klopt, want het is ook eigenlijk meer een wever, dan dat je echt een breiwerkje creëert. Niet erg, sterker nog, het is alleen maar leuk, een breimachine als deze. Je werkt er bijvoorbeeld gaten mee weg, of maakt er andere kunstwerkjes van.

Het is absoluut niet moeilijk om kleine gaatjes in kleding weg te werken met deze machine. Het enige dat je hoeft te doen, is de stof over de machine te rekken. Je gebruikt het elastiek om de stof en je garen vast te zetten, waarna je de ketting instelt en kan beginnen met weven. Afhankelijk van je eigen voorkeur, werkt je met verschillende kleuren weefgetouw. Bij een spijkerbroek staan eigenlijk alle kleuren wel goed. Dus, ga voor bijvoorbeeld voor iets complementair als blauw en oranje, of iets geks als groen en geel. De HUSHUI Mini Loom Weave Tool Kit,Huishoudelijke Breimachine Loom Tamping Machine is je beste vriend, als het gaat om het creatief omgaan met gaten in kleding. Tenminste, het apparaatje is zo’n 6,5 centimeter breed. Een gat groter in zowel lengte als breedte, wordt waarschijnlijk wat moeilijk in elkaar te ritsen.

Deze breimachine heeft in zijn totaliteit 14 pinnetjes, maar er is ook een variant met 12 pinnetjes beschikbaar. Hoe kleiner de machine, hoe minder groot het oppervlakte kan zijn dat je wil verhullen. Deze pinnetjes zijn gemaakt van een soort RVS (roestvrij staal), waardoor het product lang zijn kwaliteit behoudt. Het houten plaatje is eveneens van sterke kwaliteit en zal eveneens je eigen kleding tegen (extra) beschadiging beschermen. Oh ja, je hoeft natuurlijk niet per se te maken hebben met een gat dat je wil verdoezelen. Een gewone decoratie op je sok, sjaal, broek of jasje, kan natuurlijk ook.

  Conclusie

  Breien is iets ingewikkelds. Iets waar je aanleg voor hebt of iets waar je lang op moet oefenen voordat je het onder de knie hebt. Gelukkig zijn daar de breimachines, die je helpen je breiavontuur in een nieuw daglicht te zetten. De mooiste sjaals, kussentjes en zelfs mutsen of andere kledingstukken, maak je tegenwoordig zelf. Veelal krijg je bij de breimachines al iets van garen geleverd, maar je kan natuurlijk ook opzoek gaan naar je lievelingskleuren en daar iets van maken. Heel goedkoop zijn ze niet, maar als je je bedenkt wat voor moeite het zou kosten als je het zelf moest doen, is elke cent je dubbel en dwars waard. Waar je moeder toch nog wel een goede dag bezig is met het breien van een muts, kan jij het in een kwartier!

  Veelgestelde vragen

  Welk type breimachine is het beste voor beginners?

  Voor beginners wordt meestal een eenvoudige platte breimachine aanbevolen. Deze machines zijn gemakkelijker te leren en te gebruiken dan complexere modellen zoals de dubbelbed-breimachine. Maar, weet dat je in deze vaak ook al rond kunt breien. De dubbelbed-breimachines hebben we ook niet in deze blog vermeld, omdat dat de vergelijking nog meer schreef zou trekken. We verwijzen je in het geval van een wens voor een dubbelbed machine graag door naar een andere professional.

  Kan ik met een breimachine rondbreien?

  Ja, er zijn breimachines waarmee je rond kunt breien. Deze machines hebben een speciale cilindervormige behuizing die het mogelijk maakt om naadloze buizen te breien, zoals sokken, beenwarmers en mouwen.

  Moet ik nog steeds handmatig breien met een breimachine?

  In principe is het enige dat je hoeft te doen, het ronddraaien van de hendel. Hiermee ben je al aan het breien. Maar hoewel een breimachine het grootste deel van het werk voor je doet, zijn er momenten waarop je handmatig moet ingrijpen. Denk aan het afhechten van steken of het wisselen van garenkleuren. Al zal dat ook liggen aan het soort machine dat je hebt of het soort garen dat je hebt (lees: garen dat van kleur verwisseld).

  Waar kan ik accessoires en vervangende onderdelen voor mijn breimachine kopen?

  Je kunt accessoires en vervangende onderdelen vaak rechtstreeks bij de fabrikant kopen. Daarnaast zijn er gespecialiseerde breiwinkels en online winkels die een breed scala aan breimachine-onderdelen en -accessoires aanbieden.

  Total
  0
  Shares
  Ook interessant