gray wooden windowpane

Transformatie in zicht: hoe raamfolie je woonruimte verandert

Het zijn de kleine dingen die het doen, dat geldt natuurlijk ook voor het veranderen van de sfeer in je huis. Met heel kleine verandering kun je een groot effect hebben op de sfeer. Raamfolie is het perfecte voorbeeld van zo’n kleine verandering met een grote impact. Wil je meer privacy? Licht filteren of gewoon een stijlvolle toevoeging? Raamfolie is de perfecte oplossing: veelzijdig, effectief en lekker makkelijk. In deze blog lees je meer over hoe je raamfolie kunt gebruiken om de sfeer een boost te geven. 

Privacy hoeft niet altijd donker te zijn 

Als je wat privacy in huis wilt, kom je al snel uit op gordijnen, rolluiken of rolgordijnen. Maar dit betekent dat je weinig of geen natuurlijk licht meer binnen krijgt en dat is natuurlijk zonde. Daarom is raamfolie de perfecte oplossing voor bijvoorbeeld slaapkamers en woonkamers. Je geeft jezelf meer privacy, maar je hoeft zeker niet in het donker te zitten. Ideaal, toch? Je kunt zelf kiezen welk design je wilt en zo kun je bepalen hoeveel licht je doorlaat en hoeveel privacy je hebt. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Hoe mooi is dat? 

Je eigen stijl: jij bepaalt de sfeer

Raamfolie is niet alleen functioneel, maar ook gewoon heel mooi. Je hebt keuze uit eindeloze decoratieve opties, van abstracte geometrische patronen tot mooie bloemenprints. Je kunt zelf bepalen welke stijl je mooi vindt en zo kun je zelf de toon zetten wat sfeer in huis betreft. Dit zorgt natuurlijk voor een compleet andere look op het raam, maar ook gewoon voor de ambiance in huis. Stijlvol, simpel en functioneel. Wat heb je nog meer nodig? 

Zonwering op maat: hoe veel zonlicht wil je in huis 

Elk huis heeft natuurlijk een andere hoeveelheid natuurlijk licht dat binnenkomt, afhankelijk van de ligging, de ramen en andere zonwering die je misschien al gebruikt. Het voordeel aan raamfolie is dat je heel makkelijk zelf kunt bepalen hoeveel licht je binnen wilt laten en hoeveel licht je buiten wilt houden. Zo kun je zelf de sfeer bepalen en je kunt ook nog eens al je mooie spullen beschermen tegen de schadelijke UV stralen van de zon. 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? 

Een van de grootste voordelen van raamfolie is dat het super makkelijk te installeren en verwijderen is. Je hebt geen complexe gereedschappen of instructieboekjes van honderden bladzijden nodig. Zo kun je lekker experimenteren met verschillende stijlen en ontwerpen of je kunt per seizoen je folie aanpassen. Handige tip: kies voor statische raamfolie als je deze wilt hergebruiken. Ook ideaal als je huurt en geen permanente aanpassingen mag doen in huis. 

Total
0
Shares
Ook interessant