row of vegetables placed on multilayered display fridge

Stap wat vaker op de fiets om je boodschappen te halen 

Nog wat boodschappen nodig voor de bereiding van de lunch of het diner? Het is hierbij al snel verleidelijk om de auto te pakken voor een korte rit naar de supermarkt. Laat de auto eens wat vaker staan! Investeer in een goede (elektrische) fiets, gecombineerd met een fietskrat of bijvoorbeeld stevige fietstassen. Zo heb je voldoende ruimte om de boodschappen mee naar huis te nemen, zonder ze in je hand vast te moeten houden. Een rit op de fiets kan, afhankelijk van je woonplaats, zelfs tijd besparen. Daarbij is het erg gezond om dagelijks een half uurtje te fietsen. 

Tip: fietstassen dubbel voor op de fiets worden vaak ten onrechte geassocieerd met ouderen. Op het internet vind je ontzettend hippe modellen! Ze bieden je veel comfort wanneer je de boodschappen of bijvoorbeeld je aktetas mee wilt nemen. 

Dit maakt een korte rit op de fiets zo gezond voor je 

De keuze voor een rit op de fiets biedt verschillende voordelen. Tijdens een fietstocht heb je de mogelijkheid om je hoofd te legen. Even geen zorgen over het werk, je kinderen of bijvoorbeeld ouders: een momentje voor jezelf. Vergelijk het met een wandeling bij de lunch of een uurtje hardlopen na werktijd. Daarbij sta je met een fiets nooit in de file. Zeker in Amsterdam of bijvoorbeeld Rotterdam ben je met de fiets over het algemeen sneller op locatie dan met een auto. Het is een van de redenen dat steeds meer ouders hun kinderen in deze steden met de bakfiets naar school brengen. Niet onbelangrijk: de fiets laat je nooit meer zoeken naar een geschikte parkeerplek. 

Elektrische fiets biedt je comfort en voorkomt zweten 

Bang om te zweten bij thuiskomst? Een elektrische fiets helpt het je te voorkomen. Deze fietsen bieden je veel comfort en ondersteuning. Ook wanneer je fietskrat of fietstassen zwaar beladen zijn hoef je dankzij de elektromotor van deze fiets nauwelijks extra kracht te zetten. Toe aan wat uitdaging? In dat geval zet je de ondersteuning op een lagere stand. 

Het leuke aan een elektrische fiets is daarbij dat je vaak wat verder komt. Je bent immers minder snel vermoeid! Pak de fiets uit de schuur voor een leuke tocht in de omgeving tijdens het weekend. Vergeet hierbij vooraf niet je picknickmand samen te stellen. Niets is gezelliger dan samen met het gezin picknicken in de natuur. 

Total
0
Shares
Ook interessant