Slimme stappen naar een stijlvolle nieuwe badkamer

Staat het verbouwen of renoveren van de badkamer bij jou in huis op korte termijn op de planning? Dan is het meer dan logisch dat je enkel het beste van het beste in huis haalt. De ruimte moet een kalme en serene uitstraling krijgen en natuurlijk ook een stijlvol tintje hebben. Gelukkig hoeft het samenstellen van een stijlvolle nieuwe badkamer helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Door een paar handige stappen te doorlopen, kan dit sneller werkelijk worden gemaakt dan je zou denken. Kom je maar al te graag te weten hoe je dit project het beste aan kunt pakken? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op. 

Het begint allemaal met het bepalen van je favoriete woonstijl 

Voordat je de nodige klussen uitvoert in de badkamer is het belangrijk om te beginnen met de basis. Wat voor soort stijl laat je bijvoorbeeld het liefste terugkomen in de ruimte? Ga je graag voor klassiek, scandinavisch, modern of japandi? Door deze vraag alvast voor jezelf te beantwoorden, verloopt het zoeken naar het perfecte sanitair en tegelwerk in een badkamer winkel bij jou in de buurt ook weer wat makkelijker. 

Zorg voor rust en eenheid in de ruimte en maak gebruik van lichte kleuren 

Een van de beste tips waar je mee aan de slag kunt gaan, is het bepalen van het juiste soort kleurgebruik. Probeer er tijdens een nieuwe badkamer kopen altijd rekening mee te houden dat je voor een licht kleurenpalet gaat. Waarom? De ruimte voelt ineens vele malen groter en ruimtelijker en het geeft een waar wellness gevoel. Combineer wit sanitair bijvoorbeeld met een wastafelmeubel van licht eikenhout en ga voor kranen in RVS, een goudkleur of roségoud. Zie je dit op dit moment al helemaal voor je? 

Ga slim om met opbergruimte en investeer in voldoende kastruimte 

Maar er is nog een ander belangrijk punt van aandacht waar je rekening mee moet houden. Heb je bijvoorbeeld al een keer nagedacht over de hoeveelheid kastruimte in de badkamer. Door voldoende opbergruimte te creëren, blijven dagelijkse benodigdheden veel beter uit het zicht. Maar je hebt vanaf nu ook een vaste plek voor het opbergen van voorraad en handdoeken. Kies daarom altijd voor een wastafelmeubel met lades en probeer te investeren in een handig kastje dat reikt tot aan het plafond. Zo maak je meteen optimaal gebruik van de beschikbare ruimte bij jou in de badkamer.

Total
0
Shares
Ook interessant