Hoe lang vliegen naar Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland ligt misschien dan wel helemaal aan de andere kant van de wereld, maar het schitterende land maakt de lange vlucht meer dan waard. Deze natuurgebieden die Nieuw-Zeeland heeft zijn nog niet aangetast door grootte massa’s toeristen en daardoor kun je ze in alle rust aanschouwen. Twijfel jij hierover of je naar Nieuw-Zeeland wil voor een vakantie en wil je weten hoe lang je moet vliegen? Hieronder het complete overzicht.

Vliegtijd van Amsterdam naar Auckland

 • Minimaal 21 uur vliegen.

Vliegtijd van Amsterdam naar Christchurch

 • Minimaal 21:15 uur vliegen.

Vliegtijd van Amsterdam naar Queenstown

 • Minimaal 22:00 uur vliegen.

Vliegtijd van Amsterdam naar Wellington

 • Minimaal 22:00 uur vliegen.

Vliegtijden vlucht met tussenstop naar Nieuw-Zeeland

Mocht je geluk hebben met je tussenstop, doe je er gemiddeld tussen de 21 en 23 uur over om vanaf Amsterdam naar Nieuw-Zeeland te vliegen. Mocht je dat te lang vinden, kun je er ook voor kiezen om in je tussenstop extra rust te nemen. Je kunt dan bijvoorbeeld een extra dag verblijven op de locatie van je tussenstop.

Welke vliegvelden zijn er in Nieuw-Zeeland?

In totaal kent Nieuw-Zeeland 27 vliegvelden, handig aangezien het land bestaat uit meerdere eiland. Hieronder benoemen wij de zes grootste vliegvelden.

 • Auckland Airport;
 • Christchurch Airport;
 • Dunedin Airport;
 • Queenstown Airport;
 • Hamilton Airport;
 • Wellington Airport.

Informatie Nieuw-Zeeland

 • Nieuw-Zeeland heeft een oppervlakte van iets meer dan 228.000 vierkante meter. Dat is ongeveer 5 keer groter dan Nederland.
 • Er nog geen 5 miljoen mensen wonen op Nieuw-Zeeland.
 • Ongeveer driekwart van de bevolking woont op North Island.
 • De hoofdstad van Nieuw-Zeeland Wellington is.
 • Ze de Nieuw Zeelandse Dollar gebruiken als munteenheid.
 • Je geen extra vaccinaties of inentingen hoeft te nemen om het land binnen te komen.

Top 10 hotspots in Nieuw-Zeeland

Hoewel het bijna onmogelijk is om een top tien hotspots te maken van Nieuw-Zeeland, hebben we toch goed ons best gedaan.

Tongariro Crossing

De Tongariro Crossing is een wandelroute die je nergens anders ter wereld tegenkomt. Deze wandelroute van slechts 17 kilometer wordt gekenmerkt door vulkanen, rode kraters en groen/ blauwe meren.

Auckland bezoeken

Auckland is de grote stad op het meeste noordelijke eiland waar veel reizigers aankomen. De stad zelf is heel relax en rondom de stad heen zijn er tal van gave uitstapjes die goed je kunt maken. Wat dacht je van vulkaan Mount Eden bezoeken?

Matamata – Lord of the Rings

Als je dan toch in Nieuw-Zeeland bent, dan gaan de meeste ook wel even de filmset van The Lord of the Rings bezoeken. De locatie zelf is schitterend en je gaat verbaasd zijn over hoeveel details er in de huisjes zitten.

Wanaka natuurpark

Wanaka is een schitterend natuurgebied ongeveer een rijden vanaf Queenstown. Het is een flinke klim om de berg Mount Roy te beklimmen, maar het uitzicht maakt het meer dan goed. In dit uitgestrekte natuurgebied val je van de ene verbazing in de andere.

Milford Sound

Ook al in de buurt van Queenstown ligt Milford Sound. Oftewel, het bekendste fjord van Nieuw-Zeeland. De Fjord ligt het Fiordland National Park en om de beste plekken te zien raden we aan om een boot te pakken.

Mount Taranaki

Met een hoogte van 2518 meter is Mount Taranike een vulkaan die moet gezien hebben. Dit is van die bekende plekken die je altijd terugziet op foto’s van Nieuw-Zeeland. En dat is voor een goede reden!

Bay of Islands

Wil je even helemaal tot rust komen en genieten van de zon? Bay of Islands is dan de ideale plek. Dit subtropische gebied bestaat uit 144 eiland die allemaal voorzien zijn van stranden, helder water en mooie natuurgebieden. Daarbij kun je dolfijnen, walvissen en zeehonden spotten via de verschillende boottochten.

Abel Tasman National Park

Dit National Park staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. En de lat ligt zeer hoog qua natuurgebieden. Je kunt er schitterende wandeltochten maken van kilometer lang, langs de kust.

Arthur’s Pass National Park

Hoe divers en hoe groot de natuurgebieden zijn in Nieuw-Zeeland is goed te zien aan Arthur’s Pass National Park. Je kunt er kilometers ver weg kijken en de toppen van de bergen zijn bedekt met een laagje sneeuw. De plek om naar toe te gaan voor een flinke wandeltocht.

Rotorua

Rotorua biedt zowel de gelegenheid om te genieten in een van de vele natuurlijke spa’s, maar ook om flink te hiken. Dit gebied staat ook bekend als Sulphur City en dat komt door de stinkende zwavelgeur die er hangt.

Vliegtijden naar Nieuw-Zeeland

Forgotten World Highwa

Vroeger werden deze wegen gebruikt door vrachtwagens, maar vandaag de dag zijn daar betere wegen voor aangelegd. Dit resulteert in perfecte wandelpaden met uitgestrekte uitzichtpunten. Hier kun je gemakkelijk in alle rust rondlopen.

Hopelijk heeft onze informatie, naast hoe lang het vliegen is naar Nieuw-Zeeland, je ook meer informatie gegeven over het land zelf en wat je er kunt doen. Het is misschien een lange vlucht, maar dat is het land dan ook meer dan waard.

Total
0
Shares
Ook interessant