Definitie hostel: wat is een hostel precies?

De letterlijke vertaling van hostel is herberg. Hostel is een woord wat steeds vaker terugkomt als we over reizen praten en voornamelijk bij backpackers zijn hostels zeer populair. Een hostel is een plek waar je met meerdere op de kamer ligt en waarmee je bijvoorbeeld je badkamer deelt. De hostels, die zich wereldwijd overal bevinden, zijn populair bij backpackers aangezien ze zeer goedkoop zijn en het ideale plek is om mede reizigers te ontmoeten.

Voordelen hostel

Sommige mensen willen rust en privacy op vakantie en dat is zeker je goed recht, maar dan is een hostel meestal niets voor jou. Hostels worden voornamelijk gebruikt door reizigers die maandenlang aan het reizen zijn en om kosten te besparen, slapen ze in hostels. Daarnaast reizen ook veel mensen alleen of in een kleine groep en gaan ze juist naar hostels toe om andere mensen te ontmoeten. In de lobby van een hostel is het zeer gebruikelijk om iedereen aan te spreken en te vragen of ze mee een hapje gaan eten of om samen op pad te gaan. Hieronder nog eens kort de voordelen op een rijtje:

 • Hostels zijn de goedkoopste slaapmogelijkheden;
 • De perfecte plek om mede reizigers te ontmoeten;
 • De eigenaren zorgen voor een unieke sfeer;
 • Zeer populair bij reizigers en daardoor genoeg keuze in hostels;
 • Kamers en gangen worden goed schoongemaakt.

Waarop letten bij kiezen hostel?

Ga jij binnenkort een reis maken en wil je ook een paar nachten in een hostel slapen? Wij raden aan om hier o.a. op te letten.

 1. Gebruik altijd de website van een grote boekingswebsite, zoals Booking.com die wereldwijd bekend is. Hierdoor krijg je het complete overzicht van alle hostels in de buurt.
 2. Reviews zijn key: kijk goed naar het aantal reviews en de score daarvan. Vertrouw je het niet, er zijn genoeg andere keuzes.
 3. Kies je voor een goedkoop hostel of ga je voor een paar euro duurder? Sommige hebben een zeer strikt budget, dus kiezen ze voor de goedkoopste optie. Dit kan ervoor zorgen dat je slaapt in kaal hok met een badkamer. Voor enkele euro’s duurder heb je al vaak een leuk ingericht hostel met wat extra mogelijkheden.
 4. Boek op tijd. Dit is wel een beetje tegen de backpackerscode in aangezien zij min mogelijk willen vastleggen. Maar de beste hostels in de drukste tijden kunnen zomaar vol zitten.
 5. Kijk goed naar de locatie van het hostel zelf. Zit er een supermarkt in de buurt, waar is het centrum, waar is de kust, waar zitten de andere hostels enz.
 6. Naast dat je bed en badkamer hebt, wat heeft het hostel nog meer? TV, Wifi, hoe zit de slaapplek eruit, inrichting, aantal badkamers, lobby, dakterras, omgeving, activiteiten, zwembad?

Hopelijk hebben we je meer kunnen leren over de definitie van een hostel en waarom ze zo populair zijn geworden over de afgelopen jaren.

Total
0
Shares
Ook interessant