cupcake with candle

De lekkerste creaties voor op een verjaardag: vier tips!

Naast slingers en gezellige muziek is een verjaardagsfeest niet compleet zonder de lekkerste hapjes. Een fondant taart, kaasplank, en lekkere drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn er nog veel meer overheerlijke gerechten die je aan de gasten voorschotelt. Lees snel verder en raak geïnspireerd voor je volgende verjaardagsfeest!

Zoete verrassing

We beginnen met een onmisbaar punt op elk verjaardagsfeest: zoetigheid. Dit is de dag waarop iedereen mag genieten van al dat lekkers. Maak een feestelijke verjaardagstaart en versier het met fondant en vrolijke kleuren. Daarnaast zijn feestelijk versierde cupcakes makkelijk te delen. Wees creatief en creëer een speciale cupcake voor elke gast. Tot slot maak je het zoete festijn helemaal met een chocoladefontein en de lekkerste snacks om mee te dippen!

Hartige snacks

Niet iedereen is fan van al dat zoetigheid. Bereid daarom ook voldoende hartige snacks om iedereen voldaan naar huis te laten gaan. Natuurlijk maak je een schaal met de lekkerste kaas, worst, bitterballen en andere frituursnacks, zoals op elke Nederlandse verjaardag. Ga de culinaire richting op met mini-quiches gevuld met spinazie en feta of zet een schaal met nachos en gesmolten kaas op tafel. 

Gezonde keuzes

Naast al die lekkere snacks en zoetigheden moet er altijd een gezonde keuze aanwezig zijn. Denk aan groentesticks met een frisse yoghurtdip of hummus. Daarnaast zijn wraps met gezonde producten gemakkelijk te maken en ook nog eens hartstikke lekker. Ook een lekker en gezond toetje creëer je met fruitstokjes. Mocht iemand dan toch toe zijn aan wat suiker, kunnen ze deze altijd in de chocoladefontein dippen! 

Mocktails en cocktails

Tot slot mag een lekker drankje natuurlijk niet ontbreken. Naast een lekker wijntje, flesjes bier, frisdrank en thee of koffie ga je aan de slag met de lekkerste creaties. Ontwerp een cocktail-hoek waar de gasten hun eigen drankje kunnen maken. Nog slimmer is een aantal kannen vullen met jouw lievelings cocktails. Biedt ze naast een lekkere margarita, pina colada of mojito natuurlijk ook een alcoholvrije versie aan; een mocktail is vaak net zo lekker! 

Zoals je ziet, is het tijd om aan de slag te gaan. Verras je gasten met overheerlijke zoete én hartige snacks. Laat ze het wegspoelen met een verfrissend drankje. Zorg er wel voor dat er voor iedere gast wat wils is, dus ook een mocktail en andere gezonde keuzes zet je op tafel. Plan hier dus een middag voor in en dan kan het feestje beginnen! 

Total
0
Shares
Ook interessant