Beste Opvouwbaar Bad (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Opvouwbaar Bad – onze nummer 1 van 2023

Geen bad in huis, geen ruimte of geld voor een nieuw bad, maar toch hunkeren naar het comfort? Dat is geen probleem, wanneer je het HelloBath® Opvouwbaar bad aanschaft. Je zal genieten van een heerlijk ontspannende avond in een bad dat lang op temperatuur blijft. Door de accessoires breng je dat ontspannen naar een nóg hoger level.

Introductie

In de afgelopen dromen kwam één bepaald thema steeds weer terug: de hotelkamer. Niet omdat je daar een romantische nacht hebt ervaren en ook niet vanwege de fantastische roomservice. Het ging steeds om eenzelfde activiteit, namelijk het badderen.

Je boekte een aantal maanden geleden een hotelkamer met bad. En hoewel je wel wist dat een bad een luxe was, heb je niet kunnen indenken hoe fantastisch je het zou vinden. De tijd die na deze fantastische overnachting volgde, voelde toch een beetje leeg. Thuis, in je nederige stulpje, is namelijk alles behalve een bad te vinden. Tenminste, totdat je op je favoriete blog stuitte (halfvol.nl, natuurlijk). In dit artikel vind je de vijf beste opvouwbare baden. Je zal na de aankoop van een dergelijk bad weer kunnen herbeleven wat je in het hotel meemaakte. Hoe fijn is dat? Nou, zo fijn dat wij wel weten wie er vandaag ook nog een aantal badballen aanschaft.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goed Opvouwbaar Bad

Aan de hand van de volgende tips zal jij binnenkort de aankoop van je leven doen: namelijk een opvouwbaar bad. Lees alles aandachtig daarom aandachtig door.

 1. Afmetingen
  Veel opvouwbare baden zijn in meerdere afmetingen beschikbaar. Bedenk hoe lang je bent, bedenk hoe veel ruimte je nodig hebt of hoeveel personen je er eventueel in kwijt wil. Afhankelijk van deze berekeningen kan je de keuze maken in meerdere afmetingen.
 2. Inhoud
  Met de inhoud doelen we op wat anders dan de afmetingen. Althans, de twee zaken hangen samen, maar niet helemaal. Met de inhoud doelen we op het aantal liters. Hoeveel liter er in een bad past zegt namelijk veel over je portemonnee. Hoe groter het bad, hoe meer energie en water er wordt verbruikt.
 3. Veiligheid
  Wil je het bad ook gebruiken voor bijvoorbeeld je kinderen, check dan extra goed de veiligheid van het bad. Lees: een antislip mat, een verstelbare bodem, handvaten aan de zijkanten, etc.
 4. Budget
  De grootste vraag: wat is je beoogde budget voor een bad, dat je misschien, of eerlijk gezegd, niet nodig hebt? Stel het liefst voorafgaand aan je onderzoek een budget vast. Zijn de baden veel duurder? Dan is het wellicht toch niet hetgeen dat je zoekt.
 5. Accessoires
  Ja zeker, een heel aantal opvouwbare baden worden geleverd met accessoires. Deze variëren van opbergzakken tot aan badkussens en deksels voor op het bad zelf. Vind je dit nodig, dan zal je er blij mee zijn. Vind je dit allemaal niet nodig, dan zal je wellicht moeten kijken naar een heel ander soort bad. Je kan namelijk niet zelf kiezen of je de accessoires er wel of niet bij krijgt geleverd.

5 Beste Producten

#1 HelloBath® Opvouwbaar bad

Prijs: €144,-

+ makkelijk om in elkaar te zetten
+ geschikt voor velen (jong en oud))
– accessoires zijn volgens sommigen wat overbodig

Dit prachtige opvouwbare bad is in maar liefst drie verschillende afmetingen beschikbaar. De variant voor bovenstaand bedrag komt neer op een goede 148 cm. Althans, dat is misschien wat misleidend. Inderdaad, de langste afmetingen komen op deze lengte neer, maar dat is niet de lengte van waar je daadwerkelijk in zit. Dat is namelijk een goede 120 cm. Klinkt wellicht wat klein, maar is zeker lang genoeg voor de gemiddelde Nederlandse, volwassene.

Naast de verschillende afmetingen van het bad, is deze ook nog eens beschikbaar in meerdere kleuren. Niet dat dat heel belangrijk is, want het gaat natuurlijk hoofdzakelijk om het comfort. En of daar aan gedacht is. Zo wordt het bad geleverd met een hoofdkussen en kan je het bad gedeeltelijk afsluiten. Dat laatste maakt dat de warmte minder snel het bad zal verlaten en dat je wordt overrompeld door een geborgen gevoel. Alsof dat nog niet genoeg is, zal je jezelf ook nog eens kunnen verblijden met een badkussen, onderwaterlamp en een opberghoes om het bad goed te kunnen opbergen. Het draait bij HelloBath® Opvouwbaar bad zeker om comfort, maar ook om kwaliteit.

In drie stappen heb je het bad staan. Het enige dat dan nog rest, is het toevoegen van accessoires (lees: badkussen etc.) én het vullen van het bad. Allereerst sluit je de afvoerslang aan, zodat je na het gebruik het bad makkelijk kan laten leeglopen. Het bad is daarna handsfree te vullen. Aan een van de weerszijden van het bad zit namelijk een houder waar, ja wel, je jouw douchekop in vast kan zetten. Zo loopt je bad rustig vol en kan jij je ondertussen focussen op welke bath bomb je graag wil gaan gebruiken. Of, wanneer je het bad maar voor de helft hebt uitgeklapt, kan je bedenken hoe leuk je baby het badderen gaat vinden. De verkopers zeggen namelijk dat het bad geschikt is voor baby’s, en daarmee maakt het het bad een ontzettend goede aanwinst. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de ruimte voor dit bad hebt, maar dat heb je ongetwijfeld al opgemeten.

#2 Foresta Opvouwbaar ligbad volwassenen

Prijs: €159,-

+ BPA-vrij plastic
+ veel extra, uitneembare accessoires
– positie en werking van de afvoerslang

Vergelijkbaar aan de nummer 1, presenteren we hier het Foresta Opvouwbaar ligbad volwassenen. Kort of lang, jong of oud, dit bad is voor iedereen geschikt. Binnen drie stappen heb je het bad opgezet. Koppel de afvoerslang aan het bad, et voilà, je kan het bad laten vollopen met de douchekop die je aan de zijkant vastzet. Nog even over die afvoerslang; het is niet het meest handige design. Er zit namelijk geen kraantje aan en dat maakt dat het water er ontzettend snel uitgiet, mocht je klaar zijn met het badderen. Er zijn kopers geweest van wie de afvoer van de douche die snelheid eigenlijk niet goed aankan. Bovendien zit de afvoer aan de kopse kant van het bad, dat ook niet echt handig blijkt te zijn.

Ondanks een ietwat onhandige afvoerslang, verdient dit opvouwbare bad nog steeds een mooie, tweede plek. Er worden meerdere accessoires bijgeleverd, die ieder iets toevoegen aan je bad-ervaring. Zo zitten er uitneembare massagerollers in het bad en kan je in het bakje al je essentials kwijt. Denk aan badschuim, maar ook zoiets als je telefoon of iets dergelijks. Dankzij de kleppen kan je het bad afdekken. De warmte kan maar moeilijk aan het warme water onttrekken. Erg milieuvriendelijk, dus. Met het zitkussen zal je je comfort nog een level omhoog krikken, al vindt een aantal personen het maar onnodig.

Je koopt dit opvouwbaar als je houdt van comfort en als je wat budget over hebt voor het hebben van een bad. Het bad is overigens ook in andere afmetingen te koop. Als je het moet hebben van enkele centimeters, is het raadzaam om hier nog eens naar te kijken. In ieder geval zal elke variant zijn gemaakt van BPA-vrij plastic. BPA is een middel dat schadelijk kan zijn voor je endocriene systeem. Er wordt naar gestreefd zoveel mogelijk van dit soort producten aan deze eis te laten voldoen. Het maakt een product bijvoorbeeld ook wat veiliger voor kleine/ jonge kinderen. Deze doelgroep kan namelijk ook van het bad gebruikmaken, als het bad in een lage stand wordt gebruikt.

#3 Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket

Prijs: €74,95

+ kleine afmetingen, past zelfs in enkele douchecabines
+ drie laags isolatiemateriaal voor warmtebehoud
– geen afvoerslang

Zo’n kleine prijs in vergelijking tot de voorgaande opvouwbare baden? Ja, inderdaad. Dat is niet omdat dit merk het om een reden veel goedkoper kan doen, maar omdat het gaat om een heel ander model. Je zou dit opvouwbare bad namelijk het beste kunnen omschrijven als ‘klein, maar fijn’.

Klein maar fijn? Ja, klein maar fijn. Want, met de afmetingen van 75 x 75 cm kan je nu niet echt zeggen dat je er comfortabel in kan liggen. Sterker nog, het is ook eigenlijk een zitbad. Binnen enkele minuten pomp je dit bad op. De pomp waarmee je dit voor elkaar krijgt, wordt overigens netjes bij het bad meegeleverd. Anders dan bij de voorgaande baden heb je hier niet zo zeer te maken met een afvoerslang. In plaats daarvan is er een handig kraantje te vinden. Het voordeel hiervan is, is dat je de snelheid van de afvoer zelf kan bepalen. Na een heerlijke afkoelsessie op een warme, zomerse dag, leeg je het bad gewoon in de tuin. Tenminste, als je geen zeep of andere schadelijke chemicaliën hebt gebruikt. Je zal verder zelfs een verlengstuk van het kraantje vinden, waardoor het afvoeren wellicht wat makkelijker verloopt.

Het bad is gemaakt van drie laags isolatie materiaal, wat ertoe leidt dat zowel ijskoud als lekker warm water langer koud of warm blijft. Met andere woorden: de temperatuur zal niet snel veranderen in negatieve zin. Wat ook niet verandert in negatieve zin is dat je dit bad alleen voor jouzelf koopt. Het is namelijk niet echt mogelijk om met iemand anders het bad te delen. Dit kan je zien als een nadeel, maar hoe fijn is me-time in deze toch wel drukke wereld. Sluit jezelf op in je douchecabine (waar hij ongetwijfeld in past) of geniet van een warme zomerse avond in de tuin. De Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket geeft je waarschijnlijk naar waar je al die tijd op zoek bent geweest.

#4 Livista® – Opvouwbaar bad

Prijs: €145,95

+ uitgebreide versie heeft een stoomfunctie
+ luxueuze uitstraling
– korte afvoerslang

Hasta la vista‘, uhm, we bedoelen gewoon Livista® dan. Tenminste, de vertaling van deze kreet is eigenlijk wel toepasselijk voor dit opvouwbaar bad. Het betekent namelijk zoiets als ‘tot ziens’. Dat is, wat ons betreft, zeker het geval, mocht je dit bad aanschaffen. Je zegt je manlief, kinderen of andere huisgenoten tot ziens, als je even gaat genieten van een heerlijk warm bad. Je favoriete streamingdienst, in combinatie met een wijntje en wat snacks, maken jouw avond meer dan compleet.

Met het Livista® – Opvouwbaar bad geef je jezelf meer dan één reden om te kunnen genieten van een heerlijke avond. Het bad is makkelijk op te zetten, vult zich binnen afzienbare tijd en geeft een gevoel van luxe aan je mee. Overigens dragen de vele accessoires ook bij aan dat luxueuze gevoel. Zo wordt er een dek meegeleverd, waarmee je de hele 255 liter kan afdekken. Het zitkussen geeft comfort voor langere sessies en met de onderwaterlichtjes wordt het bijna romantisch. De massagerollen aan het voeteneind helpen je nog eens extra goed te ontspannen.

Na het eindeloze ontspannen is het tijd om het bad weer op te bergen, wat ook relatief simpel in zijn werk gaat. Helaas is de bijgeleverde afvoerslang wat aan de korte kant, dat het proces van afvoeren wat kan bemoeilijken. Het is raadzaam om voorafgaand aan het vullen of zelfs de gehele aankoop, te bedenken hoe je het bad neerzet. Zo voorkom je dat je een aankoop doet waar je achteraf toch spijt van blijkt te hebben. Ook wanneer je wat breder bent (door veel sporten of je gewicht, we don’t judge) is het raadzaam goed de specificaties te bekijken. Kijk in dat geval naar de afmetingen en in welke mate het comfortabel is/ zal zijn om er een uur in te bivakkeren. Zijn de afmetingen geen systeem maar ben je wellicht op zoek naar nóg mee luxe? Kies dan lekker voor de variant waarbij je zelf een stoombad kan creëren. De basis van het bad is hetzelfde, maar je zal toch een aantal verschillen opmerken.

#5 Vonia Opvouwbaar Bad – Zitbad

Prijs: €132,95

+ goedkopere variant
– er zijn nog weleens problemen met de afvoer

Last but not least, het opvouwbare zitbad van het merk Vonia. Althans, zitbad, je zal er ongetwijfeld ook half in kunnen liggen. In drie stappen zet je dit bad dan wel op of berg je ‘m weer op. Dat opbergen leidt overigens tot een breedte van slechts 20 cm, waardoor je het bad op vele plekken kan opbergen. Denk: onder een badkamermeubel, tussen twee kasten, etcetera, etcetera.

Maar dat hij zo klein, of eigenlijk dun, is in formaat, is natuurlijk niet het enige voordeel dat we aan dit opvouwbare bad kunnen toeschrijven. De oplettende lezer heeft namelijk al lang gezien dat dit de meest goedkope variant is, als het gaat om dit soort baden. En ja, ook dit bad wordt geleverd met een zitkussen, een massageroller en elementen waarmee je het water/ het bad afdekt. Ben je langer dan 1,75m, dan zal je met het zitkussen niet helemaal gestrekt kunnen zitten. Bovendien schuift dat kussen ook een beetje, dus je kan je afvragen of je deze wil gebruiken of niet. Het beste advies is om gewoon te gaan uitproberen. Voor ieder blijft comfort namelijk een relatief begrip. Dat betekent dat je ontevreden kan zijn, met iets dat een ander juist fantastisch vindt.

Tja, je kan je natuurlijk afvragen wat de prijs met de kwaliteit van het Vonia Opvouwbaar Bad – Zitbad doet. In principe niet heel veel, behalve dat de afvoer je wat tegen kan zitten. Zo blijkt soms de slang te smal voor de afvoer of gaat hij na enige tijd toch lekken. Beide zaken waar je ongetwijfeld niet op zit te wachten. Een oplossing voor dat probleem is om even een bezoekje aan de bouwmarkt te plegen. Een afvoerslang die je normaal gebruikt voor de wasmachine, kan wellicht je problemen verhelpen. Al kan je je natuurlijk ook afvragen of je niet gewoon meteen het hele bad links kan laten liggen en toch zal gaan voor de nummer één uit deze lijst.

Conclusie

Met in de rechterhand je glaasje thee en in je linkerhand een spannend boek, vermaak jij je wel voor een avond lang. Dankzij een deksel, een isolatielaag of het kleine formaat, blijft het water namelijk lang warm. Je komt er dan wel uit met een rimpelige huid waar je nog lang niet aan wil denken, maar genoten, dat heb je zeker.

Weet waar je je keuze van een opvouwbaar bad op baseert en schaf nog liever vandaag dan morgen een dergelijk bad aan. Je zal zien dat je er nog voor langere tijd kan van genieten. En het mooiste is: wil je hem een tijdje niet gebruiken of wil je even besparen op een aantal kosten? Berg de dan het bad dan gewoon weer op. Onder badkamerkastjes, tussen kastjes of misschien wel op andere kasten kan je hem met gemak kwijt. Out of sight, maar zeker niet out of mind.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om een opvouwbaar bad op te zetten?

De tijd die nodig is om een opvouwbaar bad op te zetten varieert, afhankelijk van het specifieke model en je ervaring met het opzetten ervan. Over het algemeen zal het opzetten en klaarmaken van een opvouwbaar bad enkele minuten duren. Dat is natuurlijk los van het vullen van het bad, dat afhankelijk van de grootte wel tientallen minuten kan duren.

Kan ik een opvouwbaar bad buiten gebruiken, zoals in de tuin?

Ja hoor, in veel gevallen is dat zeker mogelijk.Het is echter belangrijk om de instructies van de fabrikant te raadplegen. Zo weet je zeker dat het bad niet wordt aangetast en hij lang mee kan blijven gaan. Gebruik eveneens je eigen verstand. Op een instabiele ondergrond als grind zal het bad minder goed staan dan op de stenen tegels.

Zijn er specifieke reinigingsinstructies voor een opvouwbaar bad?

Niet per definitie, maar het is nooit te veel gevraagd om het bad schoon te houden. Al helemaal wanneer je hebt gebadderd met een glitterachtige bath bomb of veel badolie hebt gebruikt. Spoel het bad na, net zoals je dat met een ‘normaal’ bad zou hebben gedaan.

Kan ik een opvouwbaar bad gebruiken voor mijn baby?

Soms, maar dat heeft met name te maken met de hoogte van het bad. In sommige gevallen is deze verstelbaar, maar in veel gevallen ook niet. Overigens zijn kenmerken als BPA-vrij plastic ook fijn om in gedachten te houden. Als je het echt zeker wil weten, contacteer dan de fabrikant. Je wil je baby ongetwijfeld op de juiste manier wassen.

Total
0
Shares
Ook interessant