turned off laptop computer on top of brown wooden table

Help andere gezinnen het glas halfvol te zien als ambulant begeleider! 

Heb jij onlangs een opleiding in de zorg afgerond? Wellicht is een carrière als ambulant begeleider iets voor jou! Als ambulant begeleider help je cliënten bij verschillende dagelijkse taken, zij geven zelf bij jou aan waar ze hulp bij nodig hebben. Zo zorg je ervoor dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven.  Dit kan zijn bij cliënten thuis, op een werkplek of op school. Een enorm veelzijdige baan waarin je geen vaste werkplek hebt. Ideaal als je houdt van veel afwisseling en verantwoordelijkheid!  Klinkt een carrière als ambulant begeleider jou als muziek in de oren? Er zijn momenteel verschillende ambulant begeleider vacatures waarin je meteen aan de slag kunt met dit prachtige beroep. 

Wat doe je als ambulant begeleider? 

Als ambulant begeleider begeleid je verschillende cliënten, die je ondersteunt bij hun dagelijkse bezigheden. Het kan hierbij gaan om kinderen met een lichamelijke beperking, kinderen met autisme of ouderen met dementie. Jij zorgt ervoor dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven. Hoe vaak je bij cliënten thuis komt, verschilt per cliënt. Bij sommige cliënten zul je elke week een huisbezoek uitvoeren, en bij sommige cliënten ben je misschien meerdere dagen per week aanwezig. Dit hangt allemaal van de cliënt af en in welke mate hulp nodig is. 

Gezinsondersteuning

Er zijn verschillende soorten ambulante begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezinsondersteuner. Als gezinsondersteuner help je ouders die het lastig vinden om een of meerdere kinderen op te voeden. Hierbij kan een van de kinderen bijvoorbeeld gehandicapt zijn of autisme hebben en moeite hebben de aandacht tussen hun kinderen te verdelen. Ook de kinderen zelf kunnen hier moeite mee hebben, omdat hun broer of zus bijvoorbeeld veel aandacht nodig heeft. Hierbij kom jij als gezinsondersteuner met regelmaat bij deze gezinnen thuis en help je de ouders met tips en adviezen. Zo help je deze gezinnen om weer meer plezier met elkaar te hebben! 

Woonbegeleider

Als ambulant begeleider kan je ook bezig zijn als woonbegeleider. Hierbij help je vooral (jong) volwassenen. Zij wonen bijvoorbeeld begeleid zelfstandig, en jij helpt ze om dit zo goed mogelijk te doen. Je helpt ze bij taken die ze niet zelfstandig kunnen, zoals administratieve taken of boodschappen. Als woonbegeleider help je deze (jong) volwassenen aan een betere toekomst en ontzie je ze van lastige taken. 

Werkbegeleider

Daarnaast kun je ook aan het werk als werkbegeleider. Hierbij werk je met cliënten die een geestelijke of lichamelijke beperking hebben, en help je hen aan een baan. Je gaat bijvoorbeeld met ze in gesprek over wat zij graag zouden willen doen als werk, en gaat hier actief naar op zoek. Daarnaast help je deze cliënten met het solliciteren en wanneer ze daadwerkelijk aan het werk gaan. Als werkbegeleider help je je cliënten aan een baan, waar zij natuurlijk enorm blij mee zijn.  Een baan als ambulant begeleider is dus enorm afwisselend en veelzijdig en je kunt hier enorm veel verschillende richtingen mee op. Aan jou de taak om te kijken wat het beste bij je past en wat je het leukste vind om te doen. 

Total
0
Shares
Ook interessant