De barbecue kan veel meer dan worstjes en hamburgers bakken

Voor veel mensen betekent barbecueën dat ze naar de supermarkt of de slager gaan en daar een voorraadje hamburgers, worstjes en sateetjes inslaan. En niet te vergeten een paar bakken salade, een paar flessen knoflooksaus en een grote bank kant en klare pindasaus. Dan nog wat bier en frisdrank en dan hebben we alles wel in huis voor een gezellig avondje barbecueën. Als je dit aan een BBQ master vertelt dan begint hij waarschijnlijk met zijn ogen te rollen. Want dit is geen barbecueën, dit mag de naam koken niet eens dragen. Want de barbecue kan zoveel meer dan alleen maar kant en klare hamburgers en worstjes dichtschroeien. Dit maakt het barbecueën natuurlijk ook een stuk leuker. Als je echt werk maakt van de gerechten die je ermee bereidt, dan kun je er des te meer van genieten.

Leer echt koken en bakken met de barbecue

Na een cursus bbqen gaat er een wereld voor je open. Je kunt zo’n cursus individueel volgen, dan sluit je aan bij een groep. Maar je kunt ook een privé groepscursus boeken. Dan ben je samen met familie, vrienden of collega’s. Een echte BBQ chef leert je de fijne kneepjes. Want je kunt op de barbecue de lekkerste dingen maken. Met vlees, met vis, met vegetarische vleesvervangers en natuurlijk ook met groente en fruit. Je leert om de lekkerste spiesen te maken. En dat niet alleen, je kunt ook je eigen salades en sausjes maken in plaats van die in de supermarkt uit het schap te graaien.

Jouw barbecues worden legendarisch

Als je een workshop koken op de barbecue hebt gevolgd dan loop je wel een risico. Want als je eenmaal hebt laten zien wat er allemaal mogelijk is, dan is de kans groot dat je ineens erg populair wordt. Kijk niet gek op als de buren ‘toevallig’ je tuin inlopen als ze er lucht van krijgen dat je aan het barbecueën bent en dat vrienden niet naar huis te branden zijn als je zegt dat je straks voor je gezien de barbecue aan gaat steken. Maar op zich is dat natuurlijk niet erg. Op die manier kun je ook nog eens wat nieuws uitproberen dat er tot nu toe niet van was gekomen. Experimenteer bijvoorbeeld eens met tonijn, de ‘biefstuk onder de vissoorten’. Of maak je eigen hamburgers met een geheime mix van kruiden en specerijen die niemand ooit zal kunnen raden.

Verschillende barbecues

Een echte barbecue Master heeft natuurlijk niet de eerste de beste BBQ die toevallig inde aanbieding was bij de bouwmarkt of het warenhuis. Als echte chef kies je een barbecue die past bij de lekkere gerechten die je ermee wilt maken. Dus jij hebt een Green Egg, een Weber of een Kamado barbecue. Wist je dat je ook workshops kunt volgen die specifiek worden gegeven voor deze typen barbecues? Zo leer je nog beter hoe je met het apparaat om moet gaan om er de beste resultaten mee te behalen.

Total
0
Shares
Ook interessant