Halfvol | Een creatieve het kan wél studio

Hoe activeer je de leefbaarheid in een nieuwbouwwijk?

Placemaking met een drive-in cinema

Gemeente Arnhem wil de nieuwe wijk Schuytgraaf aantrekkelijker maken voor huidige én nieuwe bewoners. Halfvol liet via placemaking de doelgroepen kennismaken met de mogelijkheden van wonen in dit nieuwe stadsdeel.

Opdrachtgever

In opdracht van gemeente Arnhem werkte Halfvol aan het ontwikkelen en realiseren van placemaking.

Versterken van de leefbaarheid van een woonwijk

De nieuwbouwwijk Schuytgraaf is gefaseerd gebouwd. Vele kavels staan nog te koop, velden moeten nog worden ingericht, terwijl de nieuwkomers er al wonen, boodschappen doen en naar school gaan. Gemeente Arnhem wil zowel de leefbaarheid in de wijk versterken als potentiële inwoners enthousiasmeren.

Een actief en uitnodigend onderzoek

Halfvol maakt gebruik van de ruimte die deze wijk in ontwikkeling biedt. En samen met inwoners is de Drive-in Cinema ontwikkeld. Iedere zomer kwamen de inwoners van de wijk samen met andere stadsbewoners om films te kijken vanuit de auto. Zo maken we gebruikt van de grote ruimte die er nog beschikbaar is én werden gelijk mogelijkheden voor die ruimte samen met inwoners en de gemeente onderzocht.

Zo is de Drive-in Cinema zowel een toegankelijke activatie waar inwoners vanuit de gehele regio naar toe kwamen als een project waarmee de leefbaarheid werd versterkt en toekomstig beleid door werd aangepast. Natuurlijk konden wij het niet laten om de uitstraling van het concept tot in detail door te voeren.

More Work

All work