Halfvol | Een creatieve het kan wél studio

Focus Filmtheater

Feestelijke openingscampagne vanuit een ander perspectief

Het Focus Filmtheater is verhuisd naar een nieuwe locatie in de binnenstad van Arnhem. Dat vraagt om een nieuwe propositie. Daarvoor ontwikkelden we een speelse stadsbrede campagne gekoppeld aan de opening van het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem.

Opdrachtgever

In opdracht van Focus Filmtheater werkte Halfvol aan het ontwikkelen en uitvoeren van een stadsbrede campagne en het programmeren en organiseren van de opening.

 

Concept van de feestelijke openingscampagne

Focus Filmtheater is gebouwd midden tussen de Arnhemse iconen zoals de Jansbeek, de toren van Eusebius en de herkenbare winkelstraten. Focus staat natuurlijk zelf voor de klassieke filmiconen. En die twee lagen hebben wij gecombineerd tot een nieuwe werkelijkheid. Zo creëerden we een wereld waarbij film op een toegankelijke wijze het dagelijks leven van de Arnhemmer is binnen gedrongen.

Zo veranderden we samen met Focus het perspectief van de kijker. Je gaat écht letterlijk anders kijken naar de stad en de wereld om je heen.

Het vormgeven en realiseren van een programma

In lijn van het campagne concept ontwikkelden we een openingsprogramma. In iedere filmzaal, in het restaurant, op de iconische trappen en in elke andere ruimte maakten we met Arnhemse artiesten, kunstenaars en creatieven een nieuwe werkelijkheid. Bezoekers ervaren zo het nieuwe filmhuis in verschillende emoties en gedaanten, genieten van optredens en workshops en op het dak kan je zelf sterren kijken.

Zo konden bezoekers genieten van optredens van spoken word artiesten van collectief Mensen Zeggen Dingen op het dak en kon er worden gedanst in de multifunctionele zaal 2 met Chefs de Partie collective terwijl geestverruimende visuals op het scherm werden vertoond.

Maakten theatermakers Hanneke de Jong & Jonas de Witte. een spannende, interactieve theatervoorstelling en gaven Arnhemse Meisjes – New Seeds een optreden waarmee het gebouw in beweging werd gebracht. Alsof de muren smolten en de trap golfde: bewegende lichamen vormden nieuwe perspectieven en patronen die voor altijd in het geheugen van het gebouw blijven staan.

G-Roots zegende de stairway to heaven. Waar ooit de Torensteeg was. loop je nu op Focus’ eigen Stairway to Heaven naar boven met steeds uitzicht op De Eusebius. Terwijl Nacht-Theater de rode loper uitrolde. Want in de filmindustrie draait het om zien en gezien worden. En bezoekers bekeken de planeten met Sterrenwacht Presikheaven vanuit International Space Station Focus! De Arnhemse sterrenwacht rukte uit met hun telescopen. En met Fetishism in Sound maakte je je eigen space-synthesizer voor de echte ruimte beleving: prrrrrrt!! Plinggggg! Whooooo!!!

Samen maken we van jouw opening ook een succes!

Wil jij jouw nieuwe locatie openen? Of een product lanceren? Samen gaan we aan de slag. Bereik ons via info@halfvol.nl of bel met Jelmer den Adel 06-12727434.

More Work

All work