Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Het is tijd dat we antwoorden met menselijkheid. Verbinding ontstaat door écht te luisteren en samen een nieuw verhaal te maken. Ruimtekoers Festival geeft handen en voeten aan een nieuw positief verhaal. Een nieuwe koers voor stad en samenleving!

Ondanks dat Nederland bovenaan staat op alle wereldwelvaartslijstjes is het collectieve chagrijn steeds duidelijker. Het idee van ‘met mij gaat het goed, maar met de rest van Nederland slecht’ is nergens zo groot als in Nederland. Nederland verzuilt en dat ondermijnt de verbinding. De vluchtelingencrisis, terreurdreiging en het gevoel van onbehagen uit zich in wantrouwen.

Schermafdruk 2017-04-28 19.00.41

Wat is een stad zonder mensen?

Het is tijd voor actie! Tijd voor positiviteit en het tonen van een het-kan-wel-mentaliteit. Halfvol lanceert een voorbeeldstellende en inspirerende minisamenleving in de Arnhemse woonwijken Kronenburg en Vredenburg. Daarbij wordt de lege (openbare) ruimte ingezet als ruimte voor kansen en mogelijkheden.

De stad is van iedereen en samen bepalen we de nieuwe koers. De stad, de leefomgeving van vele Nederlanders krijgt een gezicht. Het thema is: Wij Zijn De Stad. Want de stad laat zich alleen vangen door de inwoners van de stad. We vieren diversiteit, we vieren de stad en we vieren de mensen!

Van 15 tot en met 25 november: Ruimtekoers Festival

Juist een festival maakt samenwerking mogelijk. Door multidisciplinair te werken en door op grote schaal tijdelijke experimenten te lanceren en te delen. Met kunst en cultuur voorop want het is de verantwoordelijkheid van deze sector om de verbeelding te prikkelen en discussies te openen.

Zo biedt Halfvol met Ruimtekoers nieuwe concepten voor de lege ruimte, roept ze op tot bewustwording, verbinding, ontmoeting en actie! Met dans, theater, film, kunst, installaties, inhoudelijke symposia, popup restaurants met, voor en door bewoners en geïnteresseerden uit heel Europa. Samen lanceren we een nieuwe koers voor stad en samenleving.

Hé! Wil je met ons meewerken aan Ruimtekoers?

Bel ons +31 6 40 12 48 84
E-mail ons info@halfvol.nl
Vind ons Halfvol
Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem
Nederland