Hoe breng je kunst naar de mensen toe?

Met betrokkenheid als centrale thema stelde het Indonesische kunstenaarscollectief ruangrupa dit jaar SONSBEEK’16: transACTION samen. De elfde editie van de internationale hedendaagse kunsttentoonstelling vond van 4 juni tot en met 18 september 2016 plaats in Park Sonsbeek, de stad Arnhem en Museum Arnhem.

 

Verbinden en samenwerken

Ruangrupa is een hedendaags kunstcollectief opgericht door kunstenaars uit Jakarta. Zij zijn sterk verbonden met de Indonesische cultuur, waarin gemeenschap, collectiviteit en vriendschap centraal staan. Voor hen gaat hedendaagse kunst altijd over samenwerken en het leggen van verbindingen, zowel tussen individuen als groeperingen.

Opening Sonsbeek '16

Halfvol assisteerde in opdracht van Stichting Sonsbeek bij de producties en activiteiten die rondom de kunsttentoonstelling en in het ruru huis plaatsvonden. Ook speelden we een ondersteunende rol op het gebied van marketing en communicatie en waren we betrokken bij de .

 

Met een trailer verbinden we de verhalen uit de stad, de mensen die er wonen, de architectuur en de stenen met het park en de installaties van de kunstenaars. De transactie vormde de basis van de film, die zo samenvloeit met de tastbare elementen in de stad. De trailer kwam tot stand na een uitgebreid onderzoek naar de verbinding tussen vormen, kleuren en bewegingen.

“Halfvol bestaat uit een zeer toegewijde kern van enthousiaste medewerkers, die zorgvuldig kijken hoe je iets kunt bewerkstelligen. Ze zijn creatief, gedreven, betrokken en oplossingsgericht. En dat is precies de juiste combinatie om in een goede setting, vol enthousiasme langdurig te kunnen samenwerken.”

Alexander Godschalk

Producent SONSBEEK ’16: transACTION

Hé, Hallo! Op zoek naar verbinding?

Bel ons +31 6 40 12 48 84
E-mail ons info@halfvol.nl
Vind ons Halfvol
Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem
Nederland