Hoe breng je het belangrijkste gebouw van Arnhem in beweging?

Concept: jij kleurt #stationArnhemCentraal

Een treinstation is een knooppunt, een plek waar reizigers samenkomen. Maar hoe ontmoet je elkaar als individu in die massa? Hoe zorg je voor interactie? Tijdens de openingsdag van het nieuwe station van Arnhem zetten wij de reizigers centraal. Want zij geven kleur aan de mensenmassa én aan het nieuwe station.

Op 19 november 2015 werd het nieuwe station Arnhem geopend door Prorail, de NS en de gemeente Arnhem. Halfvol organiseerde voor én met hen de openingsactiviteiten. En daar zijn we trots op, want  wij vinden Arnhem Centraal het mooiste station van het land

img-casesheader

De dag van de opening!

Vanaf de vroege ochtend vonden er intieme momenten plaats. Kleine muziek-, dans- en theatervoorstellingen – bijvoorbeeld van studenten van het ArtEZ Conservatorium en dansgezelschap Introdans – plaatsten de reiziger in de spotlights. Maar het publiek kon zelf ook deelnemen aan het programma: Samen met de Soulcypher dansers danste het publiek mee op de dansvloer midden in de nieuwe hal. Met de interactieve installaties van Kunstlab en Oddstream kon je op een bijzondere manier contact maken met andere bezoekers.

Verder speelde theatergroep Nachttheater een stuk over de rol van sociale media in de samenleving, liet de Arnhemse fotograaf Rens Plaschek in een fotoexpositie de verhalen zien van de bouwvakkers die aan het station werkten, en waren er rondleidingen door de nieuwe terminal en het gebied.

Het programma zette de reizigers en bezoekers in de spotlights; samen gaven zij het station kleur.

’s Avonds volgde de ontknoping: met een multimediale show in de nieuwe OV-terminal werd de hal officieel geopend. Grote schermen toonden films over de stad, het nieuwe station en de mensen van Arnhem. Het Gelders Orkest speelde live onder andere een speciaal voor dit moment geschreven muziekstuk. De Xyloband, die elke bezoeker om de pols droeg, kleurde mee met de film en lichtshow: samen kleurden de reizigers en Arnhemmers het nieuwe station.

De speciale Xyloband, die elke bezoeker om de pols had gekregen, kleurde mee met de film en lichtshow en maakte de show uniek: samen kleurden de reizigers en Arnhemmers het nieuwe station.

Hé, Hallo! Samen werken aan mooie dingen?

Bel ons +31 6 40 12 48 84
E-mail ons info@halfvol.nl
Vind ons Halfvol
Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem
Nederland