Hoe combineer je spelen met actief leren?

Burgers’ Zoo organiseert in samenwerking met Halfvol de grootste apenkooi van Nederland. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om te klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief ontworpen parcours van klimtoestellen en speelattributen in de buitenlucht.


Spelenderwijs meer over dieren leren

Niet alleen is het gezond om te bewegen, maar ook ontdekken deelnemers spelenderwijs hoe goed dieren op verschillende onderdelen presteren. Bovendien kan het parcours met verschillende vaardigheden als insteek worden afgelegd. Aan elke invalshoek is een bijpassende diersoort gekoppeld: zo lenig als een aap (behendigheid), zo sterk als een beer (kracht), zo snel als een cheeta (snelheid) of zo licht als een vlinder (evenwicht / balans). Spelenderwijs ontdek je tijdens het parcours allerlei informatie over de prestaties van die diersoorten op bepaalde vaardigheden.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 22.42.33

Halfvol heeft in opdracht van Burgers’ Zoo het concept Gigantisch Apenkooien uitgewerkt en gerealiseerd. Hiermee brengen we kinderen spelenderwijs in aanraking met gezond bewegen en leren we ze over de eigenschappen van dieren in het park.

“Ik denk dat het voordeel van de samenwerking met name is dat we gewoon allemaal lekker enthousiast zijn, en ambitieus en dat als we een idee hebben dat we daar van overlopen. Met dat enthousiasme hebben we elkaar aangestoken. Uit dat enthousiasme ga je elkaar bellen, elkaar gek maken en nog enthousiaster. Je deelt reacties en probeert om het apenkooien te optimaliseren en tot nieuwe dingen te komen”

Tim Lammers

Marketing Manager Burgers’ Zoo

Hé, Hallo! Kom je ook met ons spelen?

Bel ons +31 6 40 12 48 84
E-mail ons info@halfvol.nl
Vind ons Halfvol
Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem
Nederland