Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/wp-includes/pomo/translations.php on line 208 Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Hoe herdenkt een nieuwe generatie? - Halfvol

Hoe herdenkt een nieuwe generatie?

Door de hedendaagse vormen van herdenken te koppelen aan de vraag: “hoe richt jij jouw toekomst in?” Met de Bridge to Liberation Experience staan duizenden Arnhemmers op een hedendaagse manier stil bij de gebeurtenissen van de Slag om Arnhem in 1944. Het nieuwe herdenken vormt zo een viering van het moment waar we nu staan, zonder de ingrijpende gebeurtenissen uit het verleden te vergeten.

Halfvol voerde vanaf 2014 drie jaar lang de artistieke leiding over de ‘herdenking’ en nam de historische John Frostbrug als decor. Samen met de Arnhemse culturele partijen Het Gelders Orkest, Introdans en Toneelgroep Oostpool is een totaalbeleving gecreëerd, met film, dans, muziek, spel en special effects.

5D_104_MGL4122(c)reneknoop(c) Reneknoop

Een historisch icoon geactiveerd

Door een persoonlijk verhaal te vertellen, dat is gebaseerd op meerdere ooggetuigen verklaringen, en dat te koppelen aan een multimediale beleving wordt het publiek aangezet tot een gevoel van collectiviteit. Het doel is niet het vertellen van een geschiedenisles, maar ervoor zorgen dat het publiek zelf een toets maakt aan de hedendaagse actualiteit. Zo krijgt het herdenken een herpositionering in een samenleving die op zoek is naar meer nuance, minder zwart-witdenken en meer begrip en verdraagzaamheid.

Samen een artistieke visie ontwikkelen?

Bel ons +31 6 40 12 48 84
E-mail ons info@halfvol.nl
Vind ons Halfvol
Bovenbeekstraat 21
6811 CV Arnhem
Nederland